Un nou drum expres în Moldova: Bacău-Piatra Neamţ. Perioada record în care trebuie încheiate lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traseul drumului expres Bacău-Piatra Neamţ FOTO CNAIR
Traseul drumului expres Bacău-Piatra Neamţ FOTO CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a avizat documentaţia pentru drumul expres Bacău-Piatra Neamţ, cu o lungime estimată de 52 de kilometri.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) solicitase proiectantului, Asocierarea SC Search Corporation SRL-Egis Romania SA, să revizuiască documentaţia pentru Analiza Multicriterială de Traseu Etapa a doua, astfel încât să asigure o distanţă de minim 2,6 kilometri între drumul expres şi obiectivul SEVESO (amplasat pe platforma industrială Săvineşti).

„În data de, 03.08.2021, specialiştii CNAIR au prezentat în cadrul unei şedinţe organizată la prefectura judeţului Neamţ variantele rezultate din AMC etapa 1. A fost discutată problema traseului în zona platformei industriale, în care îşi desfăşoară activitatea o societate care este încadrată ca obiectiv SEVESO şi faţă de care reprezentanţii I.S.U. şi  C.J. Neamţ au recomandat amplasarea variantelor de traseu la un minim de kilometri”, spun reprezentanţii CNAIR.

Ulterior, proiectantul  a revizuit documentaţia, asigurând o distanţă de minim 2,6 kilometri între drumul expres şi obiectivul menţionat.

Valoarea iniţială a contractului este de 8.923.930,03 lei fără TVA, iar durata contractului este de 18 luni (de la data ordinului de începere).

Drumul Expres Bacău-Piatra Neamţ este unul dintre proiectele care va fi finanţat din fonduri nerambursabile, aferente perioadei de programare bugetară a UE 2014-2020.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Când încep lucrările la un drum esenţial pentru industria auto din România

Sorin Grindeanu, despre termenele de realizare a unor proiecte de infrastructură: „Sunt de noaptea minţii” | VIDEO

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite