Programul expoziţiilor de la Biblioteca Judeţeană „C. Sturdza”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
carte - biblioteca - scriitor - librarie FOTO Shutterstock

În săptămâna 31 martie – 4  aprilie reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „C. Sturdza” pregătesc pentru băcăuani mai multe expoziţii de carte.

Marţi, 1 aprilie, Secţia „Împrumut Adulţi” organizează o expoziţie de carte cu ocazia aniversarii a 135 de ani de la naşterea scriitorului Gala Galaction, realizată de Gabriela Radu. Gala Galaction (1879-1961) a fost scriitor, preot ortodox, profesor de teologie român de origine aromână, traducător al Bibliei în limba română. 

Sala de Lectură Carte pregăteşte pentru marţi o expoziţie de carte şi un panou documentar cu ocazia aniversarii a 170 de ani de la naşterea poetului francez Paul Verlaine (1844-1896), realizată de Margareta Duma.

Miercuri, 2 aprilie, Secţia pentru Copii si Filialele: „Ştefan cel Mare” şi „Mioriţa” sărbătoresc Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii prin expoziţiile de carte:

  • „Ziua internaţională a cărţii pentru copii”
  • „O călătorie în lumea cărţilor”
  • „Cărţile copilăriei”, precum şi expoziţii cu ocazia împlinirii a 209 ani de la naşterea lui Hans Christian Andersen, realizate de Colectivul Secţiei pentru Copii, Lucica Ababei şi Marinela Tofănescu.

Hans Christian Andersen (1805 - 1875) -  scriitor şi poet danez, este celebru pentru basmele sale. Printre cele mai cunoscute poveşti  se numără „Crăiasa zăpezilor”, „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului” şi „Răţuşca cea urâtă”.  Basmele sale au fost traduse în peste o sută de limbi şi continuă să fie publicate în milioane de exemplare în întreaga lume. 

De asemenea, joi, 3 aprilie, Secţia de Artă îl comemorează pe pictorul Octav Băncilă (1872-1944), printr-o expoziţie de documente, realizată de Iulia Leteanu. 

Alte articole:

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite