EXCLUSIV Generalul (r) Constantin Bartolomeu Săvoiu, liderul masonilor din România: „Nu am făcut export în Rusia, DNA m-a chemat degeaba“

0
0
Bartolomeu Săvoiu, liderul masonilor din România, a fost audiat de DNA în dosarul Toni Greblă FOTO Mircea Merticariu
Bartolomeu Săvoiu, liderul masonilor din România, a fost audiat de DNA în dosarul Toni Greblă FOTO Mircea Merticariu

Constantin Bartolomeu Săvoiu, unul dintre cei mai cunoscuţi masoni români, care conduce Marea Lojă Naţională Română 1880 (MLNR), recunoaşte că a fost în Turcia la o expoziţie oficială, împreună cu Ion Bîrcină, iar în Rusia la o întâlnire pe teme de religioase, ortodoxe. Marele Maestru Bartolomeu Săvoiu afirmă că este nevinovat şi că nu a făcut export în Rusia sau în Turcia.

Bartolomeu Săvoiu a fost astăzi audiat de Direcţia Naţională Anticorupţie din Capitală sub învinuirea că, împreună cu judecătorul Toni Greblă, fost senator dar şi cu finul acestuia, omul de afaceri Ion Bîrcină, ar fi derulat, ilegal, exporturi de cereale şi alte produse în spaţiul ex-sovietic. „Am fost acuzat că aş face export în Rusia. Eu am fost în Turcia, împreună cu Bîrcină, în august 2014.  A fost o întâlnire oficială, organizată de autorităţi şi de Camera de Comerţ. Am fost să promovăm o extraordinară invenţie românească, o centrală care funcţionează pe cărbune sau gunoi şi produce energie electrică. În România a fost închisă centrala de la Săcele, de Garda de Mediu, care nu-i dă voie să funcţioneze. Produce energie la preţ foarte redus, dar la noi, acest lucru nu se doreşte“, ne-a declarat generalul Bartolomeu Săvoiu.

Marele Comandor al MLNR afirmă că nu poate fi acuzat de vreo activitate economică ilegală în Rusia. „Am fost ultima oară în Rusia în urmă cu doi ani, la un congres ortodox“, a mai declarat pentru Adevărul, Bartolomeu Săvoiu.

 Constantin Săvoiu a desfăşurat, din 1972 până în prezent, o bogată activitate de comerţ exterior, publicistică, socială dar şi masonică.

Mai multe - Bacău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite