Bărbatul acuzat că ar fi coordonat reţeaua de prostituate în care ar fi activat şi Monica Gabor povesteşte programul fetelor din bordelurile de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Mihai Mereuţă
Eugen Mihai Mereuţă

Eugen Mihai Mereuţă (43 de ani), zis Genu, cel care este acuzat de procurori că este capul reţelei care a traficat-o pe Monica Gabor, recunoaşte că, ani de-a rândul, a fost un client fidel al bordelurilor clandestine din centrul Capitalei.

Bărbatul susţine că sub umbrela saloanelor de masaj se ascunde, de fiecare dată, un bordel în care tinerele îşi vând trupul pe bani. El afirmă că plăcerea vieţii sale a fost femeile focoase şi că, de ani buni, este un client fidel al bordelurilor.

Instanţa Tribunalului Bacău a decis că Genu trebuie să execute 10 ani de detenţie. El este acuzat că împreună cu Dinu Damaschin, ce care s-a autointitulat protectorul Monicăi şi care a murit în închisoare după mai bine de o lună de greva foamei, alături de Claudiu Ciucă, un alt interlop băcăuan, au constituit un grup infracţional. Totodată, Mereuţă mai este acuzat şi de trafic de persoane şi proxenetism. Concret, conform rechizitoriului, în perioada 2001-2008, Genu ar fi traficat 16 femei, printre care şi minore. El susţine că procurorii se bazează în întocmirea rechizitorului doar pe declaraţiile unor tinere care şi-au vândut trupul pe bani, nicidecum pe probe concrete. Fetele au afirmat în faţa oamenilor legii că toate cele zece apartamemente din Bucureşti în care ele s-ar fi prostituat ar fi fost ale lui Mereuţă. În replică, Eugen Mereuţă afirmă că nicioadată nu a deţinut acele apartamente, însă recunoaşte că frecventa locaţiile din postura de client.   

Niciodată clienţii nu se întâlnesc pe coridor”

În plus, el a povestit care era “programul” fetelor din bordelurile capitalei. Afirmă că numerele de telefon le lua, de fiecare dată, din ziare şi că apartamentele în care fetele practicau prostituţia se numeau oficial “saloane de masaj”. “Iniţial sunam la numărul din ziar şi întrebam în ce zonă a Bucureştiului este aşa-numitul salon de masaj. De fiecare dată primeam ca reper o clădire, o instituţie, ceva acolo bine cunoscut. După ce ajungeam acolo, trebuia să dau din nou un telefon şi să aflu cu exactitate adresa în care trebuie să ajung”, a povestit Eugen Mereuţă.

El a mai adăugat că niciodată nu a ştiut  numele real al fetelor care îşi ofereau serviciile sexuale, ci doar “numele de scenă” cu care ele se prezentau în momentul întâlnirii. “Niciodată clienţii nu se văd unii cu alţii. Acolo este discreţie totală. Clienţii nu se întâlnesc pe coridor niciodată. Fiecare stă într-o cameră separată şi nimeni nu iese dacă fata anunţă că este cineva pe hol. La intrare se taie un bon pentru masaj. Abia înăuntru, în cameră, între patru ochi cu fata o întrebam cât mă costă ca să-mi facă altceva mai mult decât un masaj. Se prezentau: Lori, Flori…”, a mai povestit Mereuţă.  

Banii încasaţi, testaţi sub lampa cu infraroşu

Bărbatul a mai explicat cum clientul este aşteptat, la intrare, de mai multe tinere care stau aliniate. În funcţie de preferinţa sexuală a clientului, tânăra aleasă se ducea în cameră timp de o oră. “Banii încasaţi de fată erau trecuţi prin lampa cu infraroşu ca să nu cumva să fie inscripţionaţi cu “proxenetism”, sau alte nebunii din astea. Le este frică de vreun flagrant. Dacă banii erau curaţi, începea partida sexuală”, a mai adăugat el. Tarifele diferă de la 100 de lei la 500 de lei în funcţie de “serviciul” solicitat.

Monica Gabor, chemată în instanţă

El a mai adăugat că două dintre cele 16 fete care apar în dosar că ar fi fost traficate de el au declarat că au văzut-o pe Monica Gabor că se prostitua într-unul dintre apartamentele lui Mereuţă. “Eu nu am văzut-o pe Monica Gabor niciodată în carne şi oase decât la televizor. În faţa mea, niciodată. Niciodată nu am stat de vorbă cu ea. De aceea, eu solicit instanţei să accepte o probă nouă: Monica Gabor. Eu vreau ca Monica să vină la proces şi să spună dacă eu am vorbit vreodată cu ea, sau dacă i-am închiriat vreodată vreun apartament”, a mai spus Mereuţă.

El a mai adăugat că, în urmă cu mai mulţi ani, a împrumutat-o cu suma de 2.000 de euro pe o fostă angajată de-a sa, o chelneriţă de la una din cafenelele din Bacău. Aceasta este chiar una dintre tinerele care a depus cele mai lungi declaraţii în faţa procurorilor. “Sunt convins că a încercat cu această declaraţie să mă intimideze ca să nu-i mai cer banii înapoi. Eu recunosc, de ani de zile mă ocup cu cămătăria. Ştiu sigur că după ce a plecat de la mine, fata a început să practice prostituţia în Bucureşti. Se cuplase cu un taximetrist şi asta făcea. Prostituţie”, a mai spus Mereuţă.

Conform procurorilor, tinerele traficate de Eugen Mihai Mereuţă au povestit cum au fost exploatate sexual ani de-a rândul. „Procedura era aşa: respectarea unui program, clienţii veneau prin intermediul unor anunţuri în ziare sau pe internet. Era obiceiul ca pe fiecare client fata să îl consemneze într-un caiet, să pună banii într-un sertar anume. Raportul sexual era 120 - 150 lei, în funcţie de preferinţele clientului: relaţii sexuale normale, raport, anal, oral, sado-maso. De regulă erau trei fete minimum pe apartament“, a declarat investigatorilor o tânără care practica prostituţia.

Decizia magistraţilor Tribunalului Bacău nu este definitivă. Marţi, 29 octombrie, va avea loc, la Curtea de Apel, recursul declarat de Mereuţă. El a stat dincolo de gratii, arestat preventiv, din decembrie 2011 şi până în luna mai 2013.

Alte articole:

Dinu Damaschin: „Machiază-te, aranjează-te, fă-te frumoasă! Hai să te văd căpriţo!“

Zeci de tinere au fost traficate de Dinu Damaschin. Iată ce au povestit fetele procurorilor

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite