Bacău: (PORTRET) Oana Arseni Modelul preferat al designerilor de top (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: (PORTRET) Oana Arseni Modelul preferat al designerilor de top (GALERIE FOTO)
Bacău: (PORTRET) Oana Arseni Modelul preferat al designerilor de top (GALERIE FOTO)

A fost încoronată cea mai frumoasă fată din Bacău la doar 17 ani. Prestaţia de pe podium i-a adus tinerei colaborări cu cei mai mari designeri din România.

Modelingul a atras-o din adolescenţă pe Oana. Primul contact cu podiumul l-a avut  la vârsta de 17 ani, iar ceea ce  era la început doar un hobby a devenit, treptat, profesie. „Am început să cochetez cu modelingul la 17 ani, după ce am câştigat locul I la semifinalele Miss World ce s-a desfăşurat la Bacău. După concurs, am luat contact cu agenţia care a organizat evenimentul şi m-am prezentat la câteva castinguri“, povesteşte Oana.


De-a lungul anilor, tânăra a colaborat cu diverse agenţii de modă, iar experienţa acumulată a transformat-o într-un manechin profesionist. „A fost un debut treptat. Rezultatele la prezentări au fost mulţumitoare şi am fost din ce în ce mai solicitată“, a explică Oana. Băcăuanca, acum în vârstă de 24 de ani, este contactată de cei mai importanţi creatori din lumea modei.  Paco Rabanne sau Escada  sunt doar câteva dintre numele mari pentru care Oana a prezentat.

„Pare paradoxal, dar primele mele contracte au fost semnate cu designeri renumiţi. Am fost solicitată şi de agenţiile de modă internaţionale, dar am preferat să nu renunţ la facultate în favoarea prezentărilor în afara ţării“, explică manechinul. De şase ani, Oana colaborează cu cel mai mediatizat designer român, Cătălin Botezatu. De foarte multe ori a prezentat şi cele mai importante piese din colecţiile creatorului de modă. „Rochia de mireasă e piesa de rezistenţă în prezentările de modă şi am avut prilejul să fiu şi aleasă pentru a o îmbrăca“, spune băcăuanca.

Contactată de designeri din Anglia
Datorită prezenţei scenice şi a experinţei pe care a dobândit-o de-a lungul anilor,  tânăra a fost solicitată de curând să prezinte creaţii ale unor designeri din Londra. „Am mai fost contactată de diverse agenţii pentru a participa la castinguri în Grecia sau Ungaria, dar acum am fost solicitată şi de agenţiile din Anglia. Nu ştiu dacă voi accepta. Totuşi, prezenţa pe podiumul designerilor englezi e foarte importantă pentru cariera unui manchin“.

Pe podium alături de Monica Columbeanu
Oana povesteşte că s-a întâlnit cu vedeta chiar şi la cele mai importante evenimente din lumea modei. „Am prezentat în nenumărate rânduri colecţiile unor renumiţi designeri la Bucharest Fashion Week sau la evenimentul Pasarela, concurs ce se desfăşoară anual pentru  promovarea celor mai tineri creatori din lumea modei. De asemenea, Monica şi sora ei, Ramona, sunt de obicei prezente la astfel de evenimente“, detaliază tânăra.

Profil

Născută. 5 iulie 1985, Bacău.
Studii. A absolvit Facultatea de Geografie şi Turism, Universitatea
Bucureşti.
Familie. Necăsătorită.

Întrebări şi răspunsuri

Ce sentiment trăieşti atunci când eşti pe scenă?
Este o senzaţie unică. Simt că sunt în centrul atenţiei, mă concentrez să nu greşesc cu nimic şi încerc să mă mişc cât mai natural.
Ai trăit vreo întâmplare neplăcută în timp ce defilai?
Din cauza că podiumurile nu sunt drepte, iar tocurile pantofilor sunt foarte înalte, mi s-a mai întâmplat fie să alunec sau să mă mişc mai lent pe scenă. Important e să ştii cum să maschezi aceste momente. Un manechin bun ştie să facă lucrul acesta.

Ce-i place

Oana plănuieşte să rămână încă mulţi ani pe podiumurile de prezentare, dar îşi doreşte, în paralel, şi o carieră în actorie. „Vreau să mă pregătesc şi pentru teatru şi film. E o altă pasiune de-a mea pe care vreau foarte mult să o pot pune în practică“, spune tânăra. De asemenea, îi place să călătorească şi să întâlnească oameni din diferite culturi cu care să socializeze şi să discute despre specificul local.

Ce nu-i place

Tânăra nu este de acord cu faptul că în industria modei din România sunt promovate cu precădere modelele cu suţinere financiară şi crede că multe nu merită să fie solicitate la prezentări.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite