Bacău: Cel mai longeviv bărbat din județ a împlinit 105 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moș Ilie Constandache trăiește în comuna Vultureni și are o memorie de invidiat. În cei peste o sută de ani de viață bărbatul a vizitat zeci de țări de pe întreg cuprinsul globului.

Ilie Constandache, cel mai în vârstă bărbat din județul Bacău, a atins astăzi venerabila vârstă de 105 ani. Născut pe 4 februarie, 1906 în comuna Vultureni, bărbatul recunoaște că longevitatea de care se bucură este o moștenire de familie.

Mai are o soră care locuiește în Brăila și care, anul acesta, va împlini 107 ani. Moș Ilie a vizitat de-a lungul vieții multe țări pe vremea când era marinar pe un vas al cărui căpitan era chiar unul din frații săi. Își amintește de Turcia, Grecia, Egipt, Spania și Anglia.

Chiar dacă a prins venerabila vârstă de 105 ani moș Ilie nu a reușit să descopere secretul longevității. Bănuiește că norocul care a dat peste el se datorează ambiției de care a dat dovadă în viață. A practicat mai multe meserii, la la marinar la ceasornicar dar nu s-a dat în lături nici de la munca câmpului și i-a plăcut foarte mult să citească.

A terminat cinci ani de școală dar spune că experiența sa de viață depășește cu mult cele scrise în cărți. Cu alcoolul nu s-a împăcat niciodată și crede că și acest aspect l-a ajutat ca astăzi să fie în viață.

„Nu am abuzat niciodată de oameni. Nu am mâncat decât foarte rar carne de porc și nu-mi place alcoolul. Sunt un om credincios și mă rog la Dumnezeu în fiecare zi“, a mărturisit Ilie Constandache secretul longevității.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite