Ruşii îl aduc pe Ceaikovski în Vest. Concertul va avea loc în această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orchestra Filarmonicii din Moscova concertează în această seară gratuit pentru arădeni. Pentru prima oară în România, cei peste o sută de instrumentişti vor încânta publicul meloman din oraşul de pe Mureş.

Au străbătut peste 1.600 de kilometri pentru a aduce creaţiile compozitorilor ruşi pe plai mioritic. Cei peste o sută de muzicieni concertează astăzi, în sala Filarmonicii, pentru prima oară în România în cadrul unui turneu mondial aniversar ce se desfăşoară în ţări precum Spania, Portugalia, Germania, Austria, Coreea de Sud, China sau SUA. Repertoriul conţine lucrări ale compozitorilor ruşi, precum Ceaikovski, Rahmaninov sau Prokofiev.

„Suntem convinşi că acest concert va constitui o pagină memorabilă în istoria culturală a Aradului, iar acest început reprezintă o nouă oportunitate oferită publicului meloman arădean. Scena de concerte aradeană  va fi prima pe care artiştii ruşi vor concerta în ţara noastră. În România, Orchestra Filarmonicii din Moscova va mai susţine concerte în capitală şi în cadrul Festivalului Internaţional «Timişoara Muzicală»”, a declarat  în această dimineaţă Rodica Tălmaciu, preşedintele Asociaţiei Culturale Musikforum Europa, unul dintre organizatorii evenimentului din această seară.

Siguranţă sporită


Primăria a pregătit un ecran gigant care va fi amplasat în faţa Filarmonicii de Stat. „Ecranul are 12 metri pătraţi şi este cu leduri, tocmai pentru ca la ora la care începe spectacolul lumina de afară să nu producă neplăceri spectatorilor, iar imaginea să fie clară”, a spus Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Concertul din această seară este gratuit, motiv pentru care organizatorii au luat măsuri pentru a evita orice incident nefericit. Astfel, peste 20 de poliţişti şi jandarmi vor fi prezenţi la datorie. „Vom participa şi noi cu poliţiştii. În momentul în care sala va fi ocupată, accesul în incintă nu va mai fi permis celorlalţi spectatori. Nu vor fi controale corporale pentru că nu e cazul”, a declarat în această dimineaţă, pentru «Adevărul de Seară», Nicoleta Belean, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite