Profesori la Definitivat. Ce note au obținut dascălii la examenul pentru catedră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

76.7% dintre candidații arădeni au fost declarați promovați la Examenul Național de Definitivare în Învățământ, având medii mai mari sau egale cu 8. Au fost trei medii de zece. 

Dascălii, la rândul lor examinați SURSA Inquam Photos / Octav Ganea
Dascălii, la rândul lor examinați SURSA Inquam Photos / Octav Ganea

Rezultatele inițiale ale probei scrise a Examenului Național de Definitivare în Învățământ au fost publicate de Ministerul Educației marți, 25 iulie 2023. Cadrele didactice care promovează examenul de definitivat dobândesc titlul de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar.

Conform dosarului de presă întocmit de minister, în județul Arad au fost înregistrați în sesiunea 2023 un număr de 48 de candidați care nu au promovat examenul, respectiv 158 de candidați promovați – cu medii mai mari sau egale cu 8. Media reprezintă nota la inspecția, plus nota pe portofoliu, plus nota la proba scrisă înmulțită cu șapte, iar noul rezultat împărțit la 10.

Totodată au fost înregistrate în Arad 3 note de 10 la proba scrisă a Examenului Național de Definitivare în Învățământ, alți 7 candidați având note la proba scrisă între 9,5 și 9,99.

harta definitivat jpeg

La fel ca la Hunedoara

Procentul de 76.7% înregistrat de Arad este la același nivel cu cel înregistrat de județul vecin Hunedoara și mai mare cu 0,3% față de cel înregistrat de județul Timiș.

La Hunedoara au fost 4 note de 10, iar Timișul a avut 9 note de 10.

Cei trei profesori din Arad care au obținut nota 10 la proba scrisă și au și media 10 sunt Ovidiu Faur, profesor la Liceul Teoretic Pâncota (proba scrisă la religie penticostală), Kristian Gantner, profesor la Liceul Teoretic „Adam M. Guttenbrunn” Arad (proba scrisă la istorie), respectiv Larisa Carolina Mudreac, profesor la Școala Gimnazială „Ilarion Felea” și Colegiul Național „Vasile Goldiș” (proba scrisă la arte vizuale).

Anul trecut în județul Arad procentul a fost de 65.55%.

În țară au fost 8.485 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, dintre care 8.008 au fost prezenți. 330 dintre aceștia din urmă s-au retras de la proba scrisă după ce au primit subiectele, iar alți 4 au fost eliminați pentru tentativă de fraudare a examenului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite