Primarul Gheorghe Falcă: „Văd în candidatură o oportunitate pentru dezbatere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Falcă este primar al Aradului din anul 2004
Gheorghe Falcă este primar al Aradului din anul 2004

Primarul Gheorghe Falcă a confirmat faptul că va intra în competiţia internă a democrat-liberalilor pentru desemnarea candidatului la Preşedinţia României.

El spune că  a decis să participe la competiţia internă pentru că este un om cu profunde convingeri de dreapta şi este interesat să se propună proiecte care să producă dezbatere în jurul marilor teme de actualitate. 

„Proiectul unificării forţelor de dreapta, care va produce de fapt candidatul la prezidenţiale; poziţionarea şi clarificarea doctrinară a Dreptei româneşti şi un nou proiect pentru România, în perspectiva anului 2020. De aceea, văd o mare oportunitate într-un astfel de turneu de întâlniri cu membrii de partid, un turneu care va energiza organizaţiile locale. Cred că acum e important ca oamenii de la baza partidului să cunoască sensul şi ţintele marelui proiect de unificare a dreptei, pentru că acesta vizează viitorul, un proiect de altfel mult mai important decât candidatura uneia sau altei persoane la viitoarele alegeri prezidenţiale. Avem nevoie în electoratul de dreapta de această schimbare de perspectivă, de o privire către viitor. Iar pentru această schimbare, avem nevoie de încredere. Avem nevoie să redevenim mândri că suntem oameni de dreapta”, a declarat primarul Falcă.

Acesta mai spune că: „trebuie să avem curajul de a reafirma superioritatea morală a valorilor noastre faţă de ideile stângii. Trebuie să ne recăpătăm încrederea şi orgoliul de a spune răspicat: că libertatea iniţiativei e superioară etatismului; că etica responsabilităţii pentru propriul destin e superioară egalitarismului; că recompensarea meritului e superioară moral fraudei sociale şi asistenţialismului; că un stat discret şi puternic e superior unuia excesiv şi ineficient; că domnia legii, de la Decalog, la Constituţie şi legea penală sunt infinit superioare relativismului moral şi îngăduirii corupţiei. Vreau să le vorbesc colegilor mei despre un nou proiect pentru România, a cărui elaborare am început-o scriind o carte, Societatea vie. Proiect România 2020. Un volum în care afirm că, după aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană, România are nevoie de un nou proiect, mult mai profund asumat intern, şi care poate fi oferit doar de către dreapta românească, pentru că doar principiile dreptei pot să recroiască un stat care e acum risipitor şi ineficient. Iată lucrurile despre care vreau să vorbesc în această competiţie”. 

În concluzie, primarul Aradului susţine că forţele de dreapta nu trebuie să fie unite conjunctural. 

„De aceea dreapta nu trebuie să se unifice conjunctural, ci în jurul unor valori şi principii, cărora să le rămânem fideli, fugind de tentaţia populismului. Este, de altfel, modelul pe care îl oferim noi, aici, la Arad. Şi despre acest model doresc să le vorbesc membrilor de partid. Despre faptul că aici, deschizând partidul către societatea civilă şi către o alianţă locală cu alte forţe de dreapta, Mişcarea Creştin-Liberală, am rămas victorioşi în alegeri.  Sper să aduc astfel în competiţie un plus de tonus şi energie arădene, având prilejul de a vorbi cât mai multor membri despre ceea consider eu că poate fi reţeta succesului nostru comun. Pentru că e o formulă seducătoare prin simplitatea ei: muncă şi fidelitate faţă de valorile dreptei”, a conchis Falcă. 

Vă mai recomandăm: Primarul Gheorghe Falcă va intra în competiţia internă a PDL pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite