Primăria face un nou împrumut BERD pentru achiziționarea unor tramvaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria intenționează să achiziționeze zece tramvaie noi cu bani proveniți dintr-un nou împrumut. Creditul se va face de la BERD, aceeași bancă care a mai ajutat orașul în proiectul de modernizare a centrului vechi.

Potrivit lui Gheorghe Falcă, actele creditului în valoare de 15 milioane de euro vor fi semnate pe data de 10 iunie. Detalii despre rambursarea creditului dar și dobânda pe care o va plăti municipalitatea nu se cunosc astăzi, urmând ca ele să fie discutate pe data de 10 iunie.

„Cei de la BERD au fost foarte încântați de modul în care a fost folosit primul împrumut, de aceea ne-au oferit posibilitatea contractarii unei noi sume de bani”, a declarat Gheorghe Falcă.

Cel mai probabil, Primăria va achiziționa tramvaie „Imperio“ produse la Arad, la SC Astra Vagoane Călători. Primarul Falcă a anunțat de mai multe ori că municipalitatea dorește să cumpere acest model de tramvai. La rândul său, patronul fabricii Astra Vagoane, Valer Blidar, a anunțat că tramvaiul va fi gata în aproximativ o lună de zile.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite