O învăţătoare este cercetată pentru ucidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Hepeş e acuzată de moartea băiatului de şapte ani care s-a înecat în timpul unei excursii. Pe lângă faptul că riscă pedeapsa cu închisoarea, părinţii băiatului decedat îi cer femeii despăgubiri uriaşe.

Pe rolul instanţei din Oradea se judecă procesul în care Simona Hepeş, o învăţătoare de la Grupul Şcolar Vinga, acolo unde îşi practică de aproape şapte ani profesia, este acuzată că nu şi-ar fi îndeplinit sarcina de a-i supraveghea pe cei şase elevi de clasa întâi de care se făcea responsabilă.
După cercetări şi audieri, procurorii au hotărât să o trimită în judecată pe învăţătoare. Procesul se desfăşoară la Judecătoria Oradea, iar până în prezent a suferit cinci amânări. Totodată, familia băiatului s-a constituit parte civilă şi cere aproape 100.000 de lei drept despăgubiri morale pentru tragedia suferită.

Acuzaţii grele
Părinţii lui Cătălin Lebonov, băieţelul pentru care prima excursie a fost şi ultima, aruncă vina dispariţiei copilului lor pe tânara învăţătoare. Ei îşi amintesc şi astăzi clipele de coşmar prin care au fost nevoiţi să treacă, dar şi emoţiile pe care micuţul le-a avut în dimineaţa plecării la Felix.
„S-a trezit dis de dimineaţă şi abia aştepta să plece împreună cu sora sa şi ceilalţi copii. Era atât de fericit, mai ales pentru că era prima oară când pleca în excursie”, îşi aminteşte cu durere Mirela Lebonov, mama lui Cătălin.

Părinţii susţin că singura condiţie pe care i-au cerut-o învăţătoarei să o respecte era ca băiatul să nu fie lăsat în apă, şi asta pentru că nu ştia să înnoate. Un moment de neatenţie din partea femeii a fost îndeajuns, şi elevul s-a aruncat îmbrăcat în bazin. A fost tras afară, însă după câteva minute Cătălin a repetat figura. Apa avea puţin peste un metru adâncime. Până să fie scos la suprafaţă, băiatul s-a înecat şi nimeni nu a mai putut face nimic. „Tot timpul o vom considera vinovată pentru moartea copilului. Vom face tot ce este posibil pentru ca ea să fie trasă la răspundere”, susţin părinţii.

Tânăra Simona Hepeş se declară încă afectată de tragedie şi spune că totul a fost doar un accident. „Eu eram în primul bazin cu un grup de copii, alte patru colege erau în al doilea bazin cu alt grup şi una dintre colege a rămas pe margine cu cei care nu aveau voie să facă baie. Nu ştiu cum s-a întâmplat, cum a ajuns în primul bazin. La un moment dat am văzut că se agită lumea şi spuneau că s-a înecat cineva. A vrut cu tot dinadinsul să intre în apă”, a spus învăţătoarea.

Simona Hepeş predă în continuare la Vinga
Tânăra îşi desfăşoară activitatea la şcoala din comună şi este apreciată de colegi. „Despre excursia aceea, s-au făcut toate demersurile şi s-au întrunit toate condiţiile necesare. Nu am ce să îi reproşez învăţătoarei şi o să o susţinem cu toţii”, a declarat Petru Lengyel, directorul Grupului Şcolar Vinga.

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite