O educatoare este acuzată că a bătut un băieţel cu un băţ peste mână şi cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul de trei ani spune că a fost lovit de multe ori peste mână şi în cap cu un băţ. Localitatea arădeană Sânpetru German a devenit „câmp de luptă” între rudele unui micuţ şi educatoarea de la grupa mică a grădiniţei.

O educatoare din localitatea arădeană Sânpetru German este acuzată de violenţă de rudele unui copil de trei ani, care s-a plâns acasă că ar fi fost lovit la grădiniţă. Educatoarea neagă acest lucru, iar alţi părinţi spun că micuţii lor nu s-au plâns de rele tratamente.

Mătuşa şi bunica copilului spun că acestuia îi este frică să mai meargă la grădiniţă pentru că educatoarea îl loveşte de fiecare dată când nu ascultă sau când ea consideră că nu este suficient de cuminte. Mătuşa băiatului, Alina Văcăriuc, a spus că, după ce copilul s-a plâns acasă că este lovit, s-a dus la grădiniţă să vorbească cu educatoarea. Aceasta a adăugat că de la poartă a fost întâmpinată cu ţipete şi nu a putut purta o discuţie civilizată.

„Copilul nu mai vrea să meargă, tremură şi se învineţeşte când aude de doamna. L-am întrebat pe Darius dacă merge la grădiniţă şi a spus că nu, pentru că îi dă cu bâta în cap. E foarte agitat.  A trebuit să abandonăm grădiniţa. Când am vrut să stăm de vorbă cu ea, s-a răstit la mine, mi-a vorbit foarte vulgar. A sărit la mine”, a spus Alina Văcăriuc, mătuşa copilului. Bunica băiatului, Floare Văcăriuc, spune că şi-a dat seama că ceva nu este în regulă după ce nepotul său a început să plângă în fiecare dimineaţă atunci când era pregătit pentru a merge la grădiniţă.

Sprijin de la părinţi

Educatoarea susţine că nimic nu este adevărat. De partea ei sunt şi ceilalţi părinţi. „Eu nu am lovit pe nimeni, e influenţat de părinţi să nu vină la grădiniţă. În urma discuţiei cu directoarea, am întocmit un tabel pentru ca părinţii să declare dacă le-am agresat copiii fizic sau verbal. Sunt semnături ale părinţilor. Eu îmi desfăşor liniştită activitatea de atâţia ani, îmi iubesc copiii”, a spus Rodica Josan, educatoare la grupa mică.

Nu au fost informaţi

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că încă nu au fost informaţi. „Până acum nu ne-a anunţat nimeni în legătură cu această problemă, dar vom începe noi verificările”, a spus Laura Putnic, purtător de cuvânt al IŞJ Arad.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite