DSP Arad: „Persoanele care locuiesc în zonele afectate de inundaţii să nu consume apă din surse proprii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe localităţi din Arad au fost afectate de inundaţii FOTO arhivă Adevărul
Mai multe localităţi din Arad au fost afectate de inundaţii FOTO arhivă Adevărul

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad avertizează persoanele care locuiesc în zonele afectate de inundaţii să nu consume apă din surse proprii, cum ar fi fântâni.

Aceştia fac o solicitare şi către primăriile din localităţile afectate de inundaţii să trimită către ei a situaţia locuinţelor şi a persoanelor afectate.

„Operatorii de apă vor asigura cantitatea de apă potabilă, având presiune corespunzătoare  şi vor evita intreruperile în furnizarea acesteia. În cazul în care în mod excepţional apar intreruperi în furnizarea apei potabile operatorii de apă vor anunţa de urgenţă DSP Arad”, spune dr Dana Negru, director executiv adjunct al DSP.

În weekend judeţul Arad a fost sub cod galben de viituri pe râurile Crişul Alb şi Crişul Negru, dar s-a instituit şi un cod portocaliu pe pârâul Sartiş din comuna Craiva. Urmare a revărsării pârâului Sartiş, în satul Ciunteşi din comuna Craiva au fost inundate 4 gospodării (curţi şi grădini).

În satul Şiad, comuna Craiva, a fost afectată o gospodărie (curte) şi au fost colmatate trei fântâni. De asemenea, pe raza comunei Craiva au fost inundate 60 de hectare teren agricol şi 50 de hectare păşune.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite