Arad: Drumul vinului a fost promovat în Portugalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Cristian Drăgan, a fost prezent, la şedinţa Adunării Generale Viticole din Europa (AREV), întâlnire ce a avut loc în Portugalia, regiunea Alentejo, oraşul Evora.

Vicepreşedintele Cristian Drăgan a suspus atenţiei celor prezenţi proiectul „Drumul vinului”, proiect care se află în etapa evaluărilor tehnice şi financiare. Valoarea lui este de aproximativ 56.549.055 lei, dintre care  asistenţă financiară nerambursabilă 46.455.423 lei.

„Timp de secole, sectorul vitivinicol european a fost un pionier şi un motor în crearea sistemelor de promovare. Ca nici un alt produs alimentar, vinul a fost mereu asociat teritoriului din care provine. Această referinţă absolută la un teritoriu este percepută ca un mijloc ideal de promovare prin definirea segmentelor de piaţă situate în jurul promovării imaginii lor. Drumul vinului în judeţul Arad reprezintă o posibilitate fantastică de a ne promova din punct de vedere turistic, şi am prezentat stadiul realizării lui şi modul în care Consiliul Judeţean Arad se implică, la nivel de realizare a infrastructurii”,
a declarat Cristian Drăgan.

Acesta a vorbit nespre necesitatea de a se lucra în echipă – administraţiile locale, producătorii de vin şi Consiliul judeţean – pentru ca lucrurile să aibă şanse mai mari de a se materializa.

„În acest fel Aradul poate intra şi la nivel de fapte în rândul celor care îşi promovează imaginea prin produsele locale, tradiţionale, iar vinul va fi unul dintre ele”, a completat vicepreşedintele CJ Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite