16 kilograme de mercur a fost găsit în subsolul unui bloc din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un administrator de bloc, din Arad a găsit în subsolul unui  imobil, circa 16 kg de mercur. Substanţa a fost ridicată de poliţişti  şi trimisă pentru expertiză la Timişoara, la Facultatea de Chimie Industrială.

Minunăţia a fost descoperită în subsolul unui bloc situat pe Strada Praporgescu. Mercurul este întrebuinţat la extragerea aurului şi  argintului, în diferite intrumente şi aparate de precizie, dar şi la fabricarea bombelor, astfel că poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la  faţa locului şi le-au ridicat pentru expertizare.  „L-am găsit îngropat în  molozul aflat în subsolul blocului.

Am observat un capac ieşit din moloz, iar când am vrut să-l ridic am simţit că e foarte greu. Am observat că recipientul era mic, dar foarte greu. Mi s-a părut ciudat”, a declarat Lucian Dincea, administrator bloc. Cele patru recipiente cu mercur cântăresc peste 16 kg.

Poliţiştii încearcă acum să descopere identitatea persoanei care ar fi ascuns mercurul, însă oamenii legii nu exclud ca metalul să fi rămas acolo din timpul construcţiei blocului respectiv.
 
 „Această subsanţă este interzisă pentru deţinere şi comercializare”, a declarat inspector principal Camelia Tuduce, purtător de cuvânt IPJ Arad.
 
Deţinerea şi comercializarea mercurului este interzisă, prin lege,  deoarece acest element chimic este foarte periculos pentru sănătate, dar şi pentru că, cu ajutorul său se pot confecţiona bombe.  Pe piaţa neagră, un kilogram de mercur se vinde cu până la 500 de euro, însă poliţiştii spun că acest fenomen a fost eradicat...

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite