S-a aprobat cuantumul burselor pentru elevii din Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul local Alexandria
Consiliul local Alexandria

Aleşii locali alexăndreni au aprobat în şedinţa Consiliului local Alexandria cuantumul burselor ce urmează a fi acordate elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat în  semestrul al doilea .

Potrivit actului aprobat de aleşi, valoarea burselor rămâne la fel ca şi până acum.

Bursele de performanţă care se vor acorda elevilor din unităţile de învăţământ alexăndrene, care au obţinut un premiu la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor organizate de Ministerul Educaţiei, pentru cei care s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educaţiei pentru competiţiile internaţionale şi pentru cei care au obţinut premii la etapele naţionale ale concursurilor cultural artistice, cu caracter sportiv sau tehnico ştiinţific, a rămas  100 lei.

Bursele de merit  se acordă tuturor elevilor din unităţile de învăţământ alexăndrene cu media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10,00 la purtare în primul semestru. Cuantumul bursei de merit rămâne la 70 de lei pe lună. Bursele de studiu în valoare de 50 lei se vor acorda elevilor proveniţi din familii cu un venit mediu lunar mic, cu condiţia să fi avut media generală peste 7 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior.

Bursele de ajutor socia,l în valoare de 40 lei, se vor acorda la cerere unor copii din categoriile defavorizate .

1724 de elevi alexăndreni au beneficiat de burse în primul semestru.  789 de burse au fost acordate elevilor din şcolile gimnaziale şi 935 liceenilor.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite