ALEGERI LOCALE TURUL 2 - Candidatul PNL câştigă Primăria comunei Balaci din judeţul Teleorman - rezultate parţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri locale
Alegeri locale

PNL a câştigat Primăria comunei Balaci, din judeţul Teleorman, în urma celui de-al doilea tur de scrutin, organizat duminică. Liberalul Ilie Calotă a câştigat alegerile în ambele secţii de votare deschise în comuna cu mai puţin de 2.000 de votanţi, arată rezultatele parţiale.

Potrivit rezultatelor parţiale publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (AEP), la una dintre secţiile de votare din Balaci, Teleorman, candidatul liberal Ilie Calotă a obţinut 75,27% din voturi. La a doua secţie de votare din localitate, reprezentantul PNL a obţinut 55,9% din voturi. 

La primul tur de scrutin, în care au fost înscrişi cinci candidaţi pentru Primăria comunei Balaci, candidatul PNL Calotă Ilie şi cel al PSD, Tronaru Costel Ovidiu (PSD), au obţinut exact acelaşi procent din voturi – 36,23%. 

Prezenţa la vot în localitatea care are 1.419 alegători înscrişi în liste a fost de 64,69%, la primul tur de scrutin, la urne mergând 918 votanţi.

La al doilea tur de scrutin, la secţiile de votare din Balaci s-au prezentat 79,61% dintre alegători.

Ilie Calotă a fost membru PSD, dar şi primar al comunei Balaci. El a rămas fără mandat în februarie 2015, după ce a Agenţia Naţională de Integritate a constatat că este incompatibil, fiind în acelaşi timp primar şi comerciant persoană fizică. După ce a fost emisă şi o sentinţă definitivă cu privire la starea de incompatibilitate a edilului, prefectul de la acel moment al judeţului Teleorman, Carmen Dan, a semnat ordinul de încetare a mandatului.

Contracandidatul lui Ilie Calotă, Ovidiu Costel Tronaru, este primarul în funcţie al comunei.

Alexandria


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri