VIDEO Lotul 1 din A10 se deschide de Ziua Naţională. Orban şi Iohannis, invitaţi la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se lucrează cu mobilizare maximă pe lotul 1 din A10
Se lucrează cu mobilizare maximă pe lotul 1 din A10

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda (A10) va fi inaugurat până la 1 decembrie 2020, de Ziua Naţională a României. Autorităţile locale pregătesc un eveniment la care ar urma să fie invitaţi premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis.

Deschiderea circulaţiei ar putea fi amânată doar în situaţia în care va interveni un îngheţ şi nu se vor putea finaliza lucrările care mai sunt de executat. Reprezentanţi ai autorităţilor din Alba, printre care preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel, prefectul judeţului, Nicolae Albu, deputatul Florin Roman şi europarlamentarul Mircea Hava au fost prezenţi vineri pe şantierul Autostrăzii Sebeş – Turda, pentru a vedea la faţa locului care este stadiul lucrărilor.

A fost parcurs tot lotul de la nodul rutier Sebeş şi până la km 15 unde începe pasajul rutier peste calea ferată de la Alba Iulia Nord. La finalul vizitei de lucru, atât politicienii cât şi reprezentanţii CNAIR şi ai cei ai antreprenorului Impresa Pizzarotti au declarat că până la 1 decembrie 2020 se va deschide circulaţia pe 15 kilometri din autostrada A10 Sebeş-Turda, lotul 1. Circulaţia se va deschide de la Sebeş pe bretelele mici 5 şi 6 care fac legătura cu sensurile giratorii deja existente până la Alba Iulia Nord.

Nodul rutier Alba Iulia Sud va fi terminat complet, iar de la km 14,8 vor fi restricţii de trafic, în sensul că se va circula numai pe un sens de mers, iar ieşirea şi intrarea se va face doar pe una dintre bretele.

„În vară, eram aici cu primul ministru şi 99% nu credeau că lucrările vor ajunge în stadiul acesta. Iată că suntem la 90 şi ceva la sută şi dacă Dumnezeu ţine acum cu noi, autostrada va fi gata în acest an, dacă se poate munci în continuare în acelaşi ritm. Constructorii s-au mobilizat, Guvernul plăteşte şi este o realizare a Guvernului Orban. De data asta nu sunt poveşti, minciuni, că ba mâine, ba poimâine. Seriozitatea, este lucrul care ne caracterizează, suntem serioşi şi ştim să minţim oamenii”, a declarat europarlamentarul Mircea Hava.

Mihai Felician Cerniştean, consilierul Marianei Ioniţă, şefa CNAIR, a spus că aproape sută la sută, în 1 decembrie, 14 din 15 kilometri din acest lot 1 vor fi daţi în trafic, urmând ca restul lucrărilor să fie gata în 2021. ”Nodul de la Sebeş, este una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură rutieră din România. Va fi o singură restricţie, la ieşirea către Turda, unde teoretic de pe calea 1 se va trece pe calea 2, pentru că se lucrează la acea traversare peste drumul naţional”, a spus Cerniştean.

Eusebio Caretta, managerul proiectului din partea antreprenorului a spus că se lucrează în orice punct, iar mobilizarea este la saturaţie. ”Am lucrat şi weekend-ul trecut şi, vom lucra şi weekend-ul acesta. Restricţiile despre care este vorba vor fi aplicate la kilometrul 14, acolo unde se va trece de la calea 1, pentru cei care merg în direcţia Turda, la calea 2 şi se va descărca pe DN1. În zilele următoare se va completa traseul, drumul naţional, relocat peste pasaj. Pe restul traseului, nu sunt prevăzute a fi aplicate alte restricţii. Accelerarea lucrărilor nu înseamnă a face rabat de la calitate, suntem supravegheaţi nu numai de inginerii noştri, ci de inginerul consultant al DRDP Cluj şi de celelalte componente ale CNAIR-ului, dar dacă condiţiile vor rămâne aceleaşi se va lucra în continuare până la atingerea obiectivului”, a declarat Eusebio Caretta.

autostrada alba

Acesta a spus că restul lucrărilor, respectiv celelalte patru bretele de la nodul rutier Sebeş şi zona ce nu va fi utilizată la nodul Alba Iulia Nord vor fi gata până în primăvara anului viitor.

Vă mai recomadăm:

 

Mărturia cumplită a unui pacient, după 38 de zile de luptă cu COVID-19: „Nişte gheare reci au început să mă sugrume. Să-mi taie respiraţia“

 

Se forţează deschiderea circulaţiei la 1 decembrie pe lotul 1 din A10, Sebeş - Turda. Patru firme asfaltează şi noaptea, la lumina proiectoarelor VIDEO

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite