VIDEO Cerb carpatin filmat în mediul natural din Apuseni, lângă o scăldătoare în care fac „baie“ animale sălbatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cerb apuseni

Reprezentanţii Parcului Natural Apuseni continuă să publice imagini inedite cu animale sălbatice surprinse în mediul lor natural.

De această dată, au fost publicate imagini video cu un cerb care trece prin zona unei scăldători. Cerbul trece agale prin mica poiană, miroase urmele lăsate de alte animale îna propierea scăldătorii şi pleacă mai departe.

Camera video a fost amplasată special în zona respectivă, având în vedere că animalele sălbatice trec des pe aici. Recent, la scăldătoare a fost filmată o turmă de mistreţi care făceau ”baie”.

Activităţile de monitorizare realizate de angajaţii Parcului Natural Apuseni includ şi filmări video ale animalelor, fiind surprinse în utlima perioadă ciute, căprioare, râşi, urşi şi cerbi. Cerbul carpatin (Cervus elaphus) este cel mai mare repre­zentant al copitatelor sălbatice din fauna ţării noastre. 

Masculul, denumit cerb (sau taur), ajunge până la 350 kg, iar femela, denumită ciută (sau cerboaică), cântăreşte, în medie, 150 kg. Perioada împerecherii are loc la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lui octombrie şi se caracterizează prin boncănit sau muget, când au loc lupte între masculi. Perioada de gestaţie durează 34 săptămâni, femela născînd de obicei un singur pui, în luna aprilie-mai. În judeţul Alba, este întâlnit în special în zona Munţilor Apuseni dar şi în alte zone cu pă­duri de foioase, de amestec sau în păduri de răşinoase din zona montană.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite