UPDATE Întâmplare şocantă într-o comună din Alba. Doi câini au fost ucişi cu sălbăticie, cu o sapă, de o femeie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O întâmplare şocantă a avut loc în comuna Ohaba, judeţul Alba. O femeie este acuzată că a ucis fără milă doi căţei cu o sapă.

UPDATE Poliţiştii din Alba au deschis un dosar de cercetare penală pe numele femeii din Ohaba. ”În urma unei sesizări prin telefon, din partea unei asociaţii de protecţie a animalelor, poliţiştii s-au deplasat astăzi la locul incidentului, femeia a fost identificată şi este cercetată sub aspectul săvârşirii de ucidere cu intenţie a animalelor, fără drept”, a precizat reprezentantul IPJ Alba.

Infracţiunea săvârşită de femeie intră sub incidenţa legii 205/ 2004, care prevede ca sancţiuni pentru această faptă pedeapsa cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

________________________________________________

Marţi după-amiaza, 28 mai, în jurul orei 18.00 o femeie din Ohaba a intrat în gospodăria unui localnic, aparent fără un motiv anume, şi a omorât cu sapa doi căţeluşi. Un vecin auzind urletele câinilor şi cum erau loviţi s-a uitat peste gard şi a văzut-o pe femeie când îi lovea cu cruzime.

”Atrăgându-i atenţia m-am ales cu vorbe şi jigniri din partea ei având intenţia de a mă agresa şi pe mine. A sarit cu sapa la mine şi la nevasta mea. Noi personal hraneam caţei care se aflau în curtea vecinului care lucreaza în deplasare şi vine doar 2 zile pe saptămănă acasă”, susţine un localnic din Ohaba profund marcat de întâmplare.

O postare pe Facebook, care cuprinde fotografii a devenit virală. Oamenii solicită depunerea unei plângeri la poliţie  sau autosesizarea autorităţilor, având în vedere legea care pedepseşte cruzimea faţă de animale şi uciderea lor, cu închisoare de la 3 luni la 1 an. Sute de comentarii au fost scrise la postarea de pe reţeaua de socializare.

”De la 400 km încerc ca acest caz să nu rămână nepedepsit, am şi eu următoarele rugaminţi. 1 - am vb cu cei de la DSV Alba, rog mult pe cineva din zonă, dacă poate să transporte cadavrele catre DSV în vederea necropsiei 2 - rog propietarul terenului să depuna plangere şi pt. violare de proprietate 3 - rog pe cei din zonă să colaboreze cu poliţia, dacă cunosc şi alte antecedente ale acestei femei, nu trebuie să scape, cei de la IPJ Alba sper să îşi facă datoria, daca cineva din zonăa este dispus să facem o plângere, rog contactaţi-mă”, a precizat unul dintre comentatori.

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite