Sindicatul minerilor de la RMGC: „Parlamentul ne-a semnat condamnarea la moarte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mineri de la RMGC în subteranul galeriei Cătălina Monuleţti
Mineri de la RMGC în subteranul galeriei Cătălina Monuleţti

Sindicatul Viitorul Mineritului din cadrul companiei Roşia Montană Gold Corporation consideră că prin respingerea modificărilor de la legea minelor, Parlamentul a semnat "condamnarea la moarte" a minerilor şi îngroparea mineritului şi a mii de locuri de muncă.

Sindicaliştii se consideră trădaţi de cei cărora le-au acordat voturi şi de care nu se simt reprezentaţi. "Am rămas trăzniţi când am văzut votul de astăzi din Camera Deputaţilor, prin care s-a pus cruce mineritului în România! Dezamăgirea noastră este cu atât mai mare cu cât am sperat că, o dată ajunsă în Parlament legea minelor, aceşti oameni cărora le-am dat votul nostru vor arăta că le pasă de noi şi de familiile noastre. Aleşii poporului votează împotriva poporului, nu ne reprezintă. Cum să iasă România din sărăcie, dacă nu se face legislaţie care să ajute România să se dezvolte? Noua lege a mineritului a fost considerată o lege bună si necesară, iar liderii politici, de la putere şi din opoziţie, ne-au asigurat de sprijinul lor, dar au votat împotriva noastră. Este o vorba românească: să mori cu dreptatea în mână”, se afirmă într-un comunicat de presă semnat de preşedintele sindicatului, Cristian Albu.

Sindicaliştii consideră că legea ar fi dat un viitor mineritului, dar acum zona este condamnată la sărăcie. "Exact asta simţim noi astăzi: avem dreptate, parlamentarii şi liderii politici ne-au dat dreptate si au propus o lege care ar fi dat un viitor mineritului, dar acum ni se ia viitorul si suntem condamnaţi la sărăcie, pentru că aleşii noştri una au spus şi alta au votat. Odată cu acest vot în parlament ne e teamă că România a arătat lumii, prin aleşii săi, că nu doreşte minerit, că nu doreşte dezvoltare şi locuri de muncă. Din ce se vor plăti pensii şi salarii? Cu ce ne vom ţine copiii la şcoală? Părinţii şi bunicii noştri au avut o pensie decentă din minerit, dar noi ce să facem? Luăm drumul străinătăţii, gândindu-ne că oriunde va fi mai bine decât acasă?", se mai susţine în comunicat.

Reprezentanţii angajaţilor de la RMGC mai afirmă că speră, în continuare, că mineritul are un viitor în România. "Domnilor parlamentari, ne-aţi dezamăgit şi ne-aţi abandonat! Mineritul este o activitate care a pus pâine pe masă la milioane de oameni, de când există România. Iar acum îi întoarcem spatele, ca şi cum am avea ce pune în loc. Copiii noştri cu siguranţă vor pleca din ţară, în ţări unde sunt respectate valorile, iar noi nu vom putea să le spunem că au de lucru la ei acasă. Roşia Montană şi alte localităţi miniere cu tradiţie depind de minerit! Singura noastră speranţă este ca, dincolo de votul de astăzi, clasa politică să schimbe strategia în al doisprezecelea ceas şi să dea mineritului un viitor în România, în timpul vieţii noastre!", se mai afirmă în document.

Citiţi şi:

Legea minelor, respinsă în Parlament. PNL a înclinat balanţa

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite