Serviciile medicale revin la Ocna Mureş după 7 ani. Noul centru multifuncţional cu 20 de paturi, gata în 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spital ocna mures

Speranţă pentru locuitorii din Ocna Mureş, în ceea ce priveşte serviciile medicale din oraş. Lucrările de amenajare a viitorului centru multifuncţional de sănătate situat în clădirea fostului Spital Orăşenesc sunt finalizate în proporţie de 90 la sută şi se estimează că la începutul anului 2020, acesta va fi funcţional.

La primul etaj al clădirii, vor funcţiona în regim de spitalizare de zi, cabinete de consultaţii, săli de tratamente şi saloane pentru specialităţile: medicină internă, pediatrie şi ginecologie.

Cu o investiţie de 1.300.000 de lei, bani din partea Consiliului Judeţean Alba, noua secţie va fi formată din 29 de spaţii medicale, dotată cu 20 de paturi şi un punct de recoltare analize medicale. De asemenea, în investiţie intră şi achiziţia a peste 20 aparate medicale şi obiecte de inventar. 

Data de finalizare a proiectului care prevede reparaţii capitale şi dotări la centrul multifuncţional este 31 octombrie 2019. Se preconizează ca până la finele anului 2019, vor fi realizate achiziţiile privind dotările medicale şi organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de muncă din cadrul secţiei.

spital ocna mures

Spitalul Judeţean Alba Iulia, unitate care administrează, spaţiul a actualizat structura organizatorică a spitalului fiind realizate toate demersurile necesare în vederea demarării activităţii medicale. În vederea bunei funcţionări a centrului de sănătate acesta va fi împărţit în două zone principale: zona ambulator şi zona de spitalizare propriu zisă.

Zona ambulator va include cabinete de specialitate şi săli de tratamente pentru medicina internă, obstretică ginecologie, pediatrie şi grupuri sanitare pentru pacienţi. Zona de ambulator a secţiei de pediatrie va fi separată de restul spaţiilor din clinică şi va avea grup sanitar pentru copii. Zona de spitalizare include 2 saloane cu câte 4 paturi pentru pediatrie, 2 saloane cu 2 şi respectiv 3 paturi pentru ginecologie şi 2 saloane cu 4 şi respectiv 3 paturi pentru medicină internă. Mai mult, spitalizarea de zi va include şi un oficiu alimentar cu o sală de mese pentru adulţi.

Spitalul din Ocna Mureş a fost desfiinţat în 2013, locuitorii fiind arondaţi la unitatea medicală similară din Aiud.

Citiţi şi:

 

Licitaţie internaţională de peste 40 de milioane de euro pentru concentratul exploatat de Cupru Min în Apuseni. Câte tone vinde compania în 12 luni

 

Distanţa corectă de la care trebuie privit la televizor în funcţie de diagonala şi rezoluţia acestuia

 

Copy-paste hilar cu mesajul de bun venit de pe site-ul Primăriei Ciugud. Comuna din Alba care a investit „peste X milioane euro“ de fonduri europene

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite