Primul termen în procesul miliardarului Dorel Tamaş. Printre inculpaţi Decanul Baroului Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 6  inculpaţi din dosarul „Continental“ se  prezintă în faţa instanţei de judecată, în procesul în care sunt acuzaţi de procurorii DNA Alba Iulia de de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, în formă continuată, delapidare. Printre inculpaţi se află şi Decanul Baroului Alba, Doina Scutea.

UPDATE ORA 17.10 Comunicatul oficial al Curţii de Apel Alba Iulia:

„Dosarul nu s-a judecat astăzi la Curtea de Apel Alba Iulia întrucât judecătorul la care a fost repartizat aleatoriu spre judecare acest dosar a formulat o cerere de abţinere, fiind incompatibil să judece cauza deoarece a soluţionat anterior, în aceeaşi cauză, în cursul urmăririi penale, o propunere de arestare preventivă. Prin urmare, dosarul a fost repartizat aleatoriu unui alt complet de judecată, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 04.10.2011“.

 UPDATE ora 14.50
Curtea de Apel a amânat judecarea pe fond a procesului din dosarul „Continental“, care îl are drept cap de afiş pe miliardarul Dorel Tamaş.

Magistratul care ar fi trebuit să judece dosarul a făcut cerere de abţinere, pe motiv că este incompatibil. Mai précis, a judecat o propunere de arestare preventivă ce o viza pe Doina Scutea, Decanul Baroului Alba, trimisă în judecată de procurori în acelaşi dosar cu miliardarul.

Următorul termen a fost stabilit pentru data de 4 octombrie.

Dosarul „Continental“ se judecă marţi, la Curtea de Apel din Alba Iulia, instanţă de fond în acest proces.

Pe lista inculpaţilor trimişi în judecată de procurorii DNA Alba Iulia sunt miliardarul Dorel Tamaş, administrator al SC ARDELEANA SA,, acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

În acelaşi dosar, Decanul Baroului Alba, Doina Scutea, a fost trimisă în judecată pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Pe lista inculpaţilor se mai află un notar public, Anca Gherman, notar public, jduecată pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În faţa judecătorilor va ajunge şi Crinela Cătălina Pop, administrator SC Monoprod SRL Alba-Iulia,  trimisă în judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Lista este încheiată de Radu şi Delia Soare, administrator, respectiv asociat la  SC Asisan Junior Agent de Asigurare SRL Alba-Iulia. Procurorii au reţinut în sarcina lor infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În rechizitoriul  întocmit de procurori DNA Alba Iulia , se arată că lîn anul 2008, inculpatul Dorel Tamaş, în calitate de administrator al SC ARDELEANA SA ,şi o societatea comercială din Cluj Napoca au încheiat un antecontract cu privire la vânzarea hotelului „Continental” din acelaşi oraş. Preţul tranzacţiei a fost stabilit la suma de 10 milioane de euro, din care a fost achitată suma de 2 milioane de euro cu titlu de avans, diferenţa urmând a fi plătită la finalizarea vânzării.

Cu această ocazie, Dorel Cristian Tamaş  le-a ascuns viitorilor proprietari împrejurarea că, în cursul anilor 2001 şi 2003, faţă de imobilul ce făcea obiectul antecontractului au fost demarate procedurile de retrocedare în baza Legii 10/2001 de către Colegiul Reformat Debreţin şi separat de către Eparhia Reformată din Ardeal. De asemenea, inculpatul Tamaş Dorel Cristian le-a ascuns viitorilor cumpărători inclusiv faptul că proprietarul imobilului, SC ARDELEANA SA, îşi asumase obligaţia de a închiria locuri de parcare de la Primăria municipiului Cluj Napoca, obligaţie care ar fi revenit cumpărătorilor după perfectarea vânzării.

Procurorii susţin că  Doina Scutea, Decanul Baroului Alba,  a participat la negocierea contractului, susţinând în mod nereal că reprezintă interesele SC ARDELEANA SA în calitate de avocat, le-a creat reprezentanţilor firmei ce intenţiona să cumpere hotelul din Cluj convingerea că imobilul nu are probleme juridice şi că aspectele consemnate în Cartea Funciară corespund situaţiei reale. După încasarea avansului de 2 milioane de euro, pentru a ascunde provenienţa ilicită a acestei sume, Dorel Tamaş şi-a însuşit suma totală de 702.750 lei sub pretextul că plăteşte salariile a doi angajaţi şi a achitat un credit în sumă de 1.488.406 euro.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite