Partidul PLUS propune un medic oftalmolog pentru Primăria Alba Iulia. Urmează negocieri dure cu USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Teodor Holhoş este propunerea PLUS pentru Primăria Alba Iulia
Medicul Teodor Holhoş este propunerea PLUS pentru Primăria Alba Iulia

Reprezentanţii PLUS Alba, partidul condus de Dacian Cioloş, au anunţat luni dimineaţă, 10 februarie 2020, desemnarea medicului oftalmolog Teodor Holhoş la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia.

Colegii de alanţă a celor de la PLUS, USR Alba, nu şi-au anunţat deocamdată un candidat propriu. Aceştia l-au invitat, în schimb, pe viceprimarul PNL Gabriel Pleşa să candideze ca independent cu susţinerea lor. Vor urma şi la Alba negoiceri între PLUS şi USR pentru a se ajunge la o soluţie comună, cele două partide urmând să candideze în alianţă la alegerile locale. 

Disensiunile între cele două formaţiuni politice de la nivel local sunt, însă, foarte mari. Fără intervenţia unor reprezentanţi de la ”centru”, este foarte greu de crezut că USR şi PLUS vor reuşi să devină o echipă în Alba şi să propună candidaţi viabili la alegeri.

”Astăzi vrem să anunţăm candidatura doctorului Teodor Holhoş la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia. Ne asumăm să aducem oameni competenţi, integri în toate consiliile locale, în primăriile din judeţul Alba şi în consiliul judeţean. Oameni competenţi şi profesionişti care să facă diferenţa în anul 2020”, a spus preşedintele PLUS Alba, Mihail David.

Candidatul propus, Teodor Holhoş, a transmis, la rândul său, un mesaj: ”Nu este destul să stăm pasivi, nu este destul să ne uităm şi să criticăm şi să analizăm, trebuie să şi facem ceva. Acesta este mesajul pe care eu l-am simţit pe propria piele: dacă noi nu facem nimic, lucrurile de la sine nu se schimbă. De aceea, am decis că la un moment dat trebuie să facem pasul acesta, să ne implicăm activ în viaţa cetăţii, în viaţa comunităţii, dacă vrem să schimbăm ceva pentru copiii noştri. Lansez un mesaj celor care vor să ni se alăture. Să vină să facă parte din comnitatea noastră politică. Oameni noi crae vor să facă ceva”.

Teodor Holhoş şi-a creat o anumită notorietate la nivel local prin intermediul clinicii de oftalmologie pe care o deţine la Alba Iulia, unde oferă consultaţii în regim privat, decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate. Medicul şi-a extins activitatea, deschizând clinici la Turda şi Mediaş.

Citiţi şi:

 

Istoria accidentelor tehnologice de pe platforma Kronospan Sebeş. Momentul în care 800 de kilograme de fomaldehidă au fost deversate din rezervoare

 

Farmecul cavernelor necunoscute din Apuseni. Peşteri subterane spectaculoase descoperite în zona parcului natural

 

Colectarea selectivă a deşeurilor, eşec major în mediul rural. În Alba se reciclează mai puţin de 5% din cantitate

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite