Masca de protecţie devine obligatorie şi în oraşul Cugir. Pot fi utilizate şi măşti improvizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vedere aeriană a oraşului Cugir
Vedere aeriană a oraşului Cugir

Cugirul este al patrulea oraş din Alba care impune obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice aglomerate.

Începând de vineri, 1 Mai, la Cugir este obligatorie purtarea măştii de protecţie în locurile publice închise şi în mijloacele de transport. Decizia a fost luată de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Cugir (CLSU), întrunit în şedinţă extraordinară în dată de 2 aprilie .2020.

”Potrivit Hotărârii Nr. 9 adoptată de către CLSU Cugir, pe teritoriul administrativ al oraşului Cugir se instituie obligativitatea persoanelor de a-şi acoperi faţa (nas, gură) cu mască sanitară de protecţie sau mască improvizată sau alte materiale de protecţie (eşarfă, batic ), de unică folosinţă sau reutilizabilă în mijloacele de transport public şi în spaţiile închise ale structurilor publice sau private în care se desfăşoară activităţi sociale, comerciale, de prestări servicii sau relaţii cu publicul”, a transmis Primăria Cugir.

Agenţii economici de pe raza UAT Cugir cu activităţi industriale de producţie îşi vor adopta propriile măsuri de prevenire a reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS Cov2 pentru spaţiile proprii de birouri şi/sau hale industriale unde îşi desfăşoară activitatea.

Purtarea măştilor de protecţie în spaţiile publice închide şi în mijloacele de transport public va fi obligatorie până la sfârşitul Stării de Urgenţă şi este o măsură prin care se urmăreşte reducerea riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS Cov2 pe teritoriul administrativ al oraşului Cugir.

Până în prezent, astfel de măsuri au fost luate la Câmpeni, Abrud, Blaj şi Alba Iulia. La Blaj a fost interzisă circulaţia mijloacelor auto, cu unele excepţii, în perioada 1-2 mai 2020.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite