Explozia unui termoșemineu, la o cabană din Alba, a rănit doi tineri

0
Publicat:

Doi minori în vârstă de 17 ani au fost răniți la nivelul capului după explozia unui termoșemineu într-o cabană din localitatea Vălișoara, județul Alba.

Cabana unde a avut loc explozia FOTO ISU Alba
Cabana unde a avut loc explozia FOTO ISU Alba

„Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor PSI pe raza localității Vălișoara.  Din informațiile preliminare este vorba despre explozia unei butelii, posibil 2 victime”, a transmis sâmbătă seara ISU Alba.

Explozia a avut loc într-o cabană unde era cazate opt persoane, șase adulți și doi minori de 17 ani.

„Explozia s-a produs la termoșemineu (supraîncărcare) iar la momentul deflagrației toți locuitorii erau afara din cabană.  Ambii minori prezintă leziuni ușoare la nivelul capului din cauza cioburilor de la ferestrele sparte”, se mai precizează în comunicarea ISU Alba.

Explozia unei butelii a afectat 16 apartamente la Vatra Dornei

În urmă cu patru zile, în 4 octombrie, 16 apartamente dintr-un bloc din municipiul Vatra Dornei au fost afectate în urma exploziei unei butelii.

Conform salvatorilor, în urma exploziei, o femeie în vârstă de 79 de ani a suferit arsuri minore la nivelul mâinilor şi pe faţă, aceasta fiind preluată de o ambulanţă pentru a fi transportată la spital. De asemenea, uşa metalică de la intrarea într-un apartament de la etajul al II-lea a fost deformată, iar în interior a rămas blocat proprietarul, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru salvarea acestuia.

„În urma cercetărilor, au fost identificate 16 apartamente afectate, unul distrus, iar restul cu diferite distrugeri (uşile de la intrare, tocurile, tencuiala etc). De asemenea, două autoturisme parcate lângă bloc au fost avariate (geamuri sparte)", au afirmat oficialii ISU. Pompierii au susținut că la faţa locului urma să ajungă şi un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcţii, care va evalua starea imobilului.

De asemenea, o femeie a suferit leziuni grave, fiind internată în spital, după explozia unei butelii, care a provocat mari daune în locuinţa proprietarei cu domiciliul în localitatea Butnăreşti, comuna Secuieni, județul Neamț. Cazul s-a petrecut în dimineaţa zilei de 1 octombrie 2022.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite