Dosarul funcţionarilor DGFP Alba judecaţi pentru corupţie disjuns de judecători. S-a respins excepţia nulităţii rechizitoriului DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Finanţelor Publice Alba
Sediul Finanţelor Publice Alba

Judecătoria Alba Iulia a decis luni să disjungă dosarul penal în care patru angajaţi ai Direcţiei de Finanţe Publice Alba şi un expert judiciar sunt judecaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Este vorba despre dosarul în care parte civilă este firma Cristian Prodimpex, ce aparţine omului de afaceri Dorel Tamaş.

Astfel, s-a format un nou dosar în care va fi judecat Pamfil Gruian pentru fals intelectual şi uz de fals. De asemenea, judecătorii au respins excepţia ridicată de apărătorii funcţionarilor privind nulitatea rechizitoriului procurorilor DNA.

„Respinge excepţia nulităţii rechizitoriului întocmit de DNA – Serviciul teritorial Alba Iulia, invocată de inculpaţii Iordache Nicolae, Stoica Horaţiu Florin şi Creţiu Claudiu Sorin, prin avocat. Disjunge cauza privindu-l pe inculpatul Gruian Pamfil pentru infracţiunile de fals intelectual, prevăzute la art. 289 alin. 1 C.pen. şi uz de fals, prevăzute la art. 291 C. pen şi dispune formarea unui nou dosar. Amână pronunţarea asupra excepţiei invocate în dosarul nou format pentru data de 21.03.2011“, se afirmă în sentinţa instanţei de judecată. Alături de cei patru funcţionari menţionaţi a mai fost trimis în judecată expertul judiciar Marian Creţiu.

Acuzaţiile procurorilor DNA

Angajaţii DGFP Alba sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra interesului persoanelor, iar Marian Creţiu de complicitate la această infracţiune. Pamfil Gruian mai este acuzat de săvârşirea celor două infracţiuni pentru care judecătorii au decis disjungerea dosarului.

Procurorii DNA au reţinut în rechizitoriu faptul că, în 31 ianuarie 2006 şi 10 aprilie 2006, inculpatul Gruian Pamfil, cu ocazia desfăşurării executării silite a SC Cristian Prodimpex SA Alba Iulia, a întocmit două procese verbale de sechestru atestând în fals că două imobile (teren şi hală) au suprafeţe mai mici decât în realitate, procese verbale pe care le-a folosit în cadrul procedurii de executare silită a debitorului respectiv.

De asemenea, în perioada anilor 2005 - 2007, Gruian Pamfil a dispus, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, vânzarea unor bunuri ale acestei firme care nu au fost identificate şi evaluate ori au fost subevaluate. Societatea comercială, ce aparţine omului de afaceri Dorel Tamaş, a fost prejudiciată cu suma de 934.030 euro. Omul de afaceri s-a constituit parte civilă cu suma de 8 milioane de euro.

Funcţionari de la Administraţia Finanţelor Publice Alba Iulia trimişi în judecată pentru corupţie

Funcţionar AFP Alba Iulia: „Trimiterea în judecată este un mare abuz“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite