Dosarul datoriilor la bugetul de stat strămutat de Decanul Baroului de Avocaţi Alba la Curtea de Apel Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
  Alba Iulia Doina Scutea, decanul Baroului Alba
Alba Iulia Doina Scutea, decanul Baroului Alba

Decanul Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, nu are „trecere“ la magistraţii din Alba. Avocata a formulat cereri de strămutare pentru dosarele în care este implicată, atât penale cât şi civile. Până în prezent a avut succes în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe lângă cele două dosare penale, dintre care unul este strămutat la Curtea de Apel Târgu-Mureş iar pentru al doilea se va pronunţa în perioada următoare Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Doina Scutea a reuşit să strămute şi un dosar civil. 

Este vorba despre cauza în care solicită obligarea DGFP Alba să compenseze datoriile pe care cabinetul său de avocatură la are la bugetul de stat cu o restanţă pe care Finanţele ar avea-o faţă de societatea Lider Prodcarn SRL Alba Iulia, în faliment, ce aparţine miliardarului Dorel Tamaş. Doina Scutea a cesionat această creanţă în valoare de 400.000 de lei şi a dat în judecată Administraţia Finanţelor Publice Alba Iulia şi Direcţia Generală de Finanţe Publice pentru a obţine compensarea cu restanţa cabinetului să de avocatură. Datoriile cabinetului de avocatură al Doinei Scutea sunt de aproximativ 300.000 de lei şi includ atât restanţele la Finanţe cât şi la bugetul asigurărilor de sănătate.

„Eu nu am nicio datorie către Finanţele Publice. Am formulat o cerere de compensare, la acel moment creanţa pe care o aveam  eu către instituţie era mai mare decât obligaţiile fiscale ale cabinetului de avocatură. Deocamdată avem patru litigii pe rolul instanţelor“, a spus Doina Scutea pentru Adevărul de Seară în martie 2011.

Judecată suspendată la Tribunal

Tribunalul Alba a pronunţat o primă sentinţă în acest dosar în urmă cu opt luni. Instanţa a respins cererea avocatei de suspendare a executării silite iniţiată de către DGFP. Pe de altă parte, Tribunalul a decis suspendarea judecăţii cauzei până la soluţionarea definitivă a dosarului penal în care Doina Scutea este judecată la Curtea de Apel Târgu Mureş, pentru trafic de influenţă, alături de fostul director de la Finanţe, Ştefan Anghel Bogin.

Scutea a formulat recurs la Curtea de Apel Alba Iulia şi, ulterior, a cerut la ÎCCJ strămutarea cauzei. Decizia a fost luată la începutul lunii noiembrie, iar dosarul a fost scos de pe rolul instanţei din Alba şi transmis la Curtea de Apel Braşov unde a fost stabilit un prim termen pentru 1 martie 2012.

În luna ianuarie 2012, ÎCCJ se va pronunţa şi cu privire la cererea de strămutare a dosarului penal în care Scutea este judecată pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în cauza miliardarului Dorel Tamaş.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite