Ce planuri au elevele din Alba cu media 10 la Bacalaureat: una vrea să studieze în ţară, cealaltă la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două absolvente de liceu din Alba au reuşit performanţa mediei 10 la Bacalaureat. Ambele sunt din Alba Iulia şi au şanse considerabile să-şi creeze o carieră – reper şi pentru alţi colegi de generaţie. Dacă una dintre fete spune că nu are planuri să părăsească ţara, după facultate, considerând că sunt oportunităţi şi în România, cealaltă are deja stabilită plecarea la un colegiu din Anglia.

Indiferent de modul în care îşi pregătesc viitorul, reuşita celor două fete merită evidenţiată, având în vedere importanţa examenului de maturitate în evoluţia educaţională a tinerilor de astăzi. Andra Teodora Jurju este absolventă a Liceului de Arte “Regina Maria” Alba Iulia (specializarea Muzică).

„Sensul carierei mele de viitor se desprinde oarecum din activităţile mele extracurriculare de până acum. În ultimii doi ani, am îmbrăţişat multe domenii diferite, timpul liber devenind timp investit în viitorul ce sper că se va prezenta. Momentan sunt membru voluntar al clubului LEO Alba Iulia Fortress, am avut activităţi de voluntariat şi în Italia, la Caritas Italiana, întrucât am locuit acolo. De asemenea, sunt membru EYP Romania şi urmează să merg la Sesiunea Internaţională de la Laax, Elveţia”, a declarat Andra, pentru alba24.ro.

Sub coordonarea prof. Rodica Ileana Olteanu – Moldovan, a obţinut premiul II la Olimpiada naţională de Limba

image

Italiană. „Probele la Bacalaureat au fost aşa cum mă aşteptam să fie, şi anume accesibile. O pregătire pertinentă şi consistentă a fost suficientă pentru un rezultat bun. Aici intră şi caracterul fiecarui elev, desigur, însă, din punct de vedere academic, anul acesta nivelul nu a fost unul extrem de ridicat. Intenţionez să-mi continui studiile la King’s College London, Londra. Profilul va fi Dezvoltare Internaţională”, a mai spus Andra (foto dreapta).

Tânăra din Alba Iulia a studiat vioara şi pianul, reuşind să obţină mai multe premii la concursuri de profil. De asemenea, s-a lansat în muzică, cu un cover după „Addicted to You”.

Cea de-a două absolbentă de nota 10 este Georgiana Maria Medruţ de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, specializara Filologie. “Subiectele de la examen mi s-au părut destul de uşoare, la un nivel mediu. Ar fi putut fi rezolvate cu uşurinţă dacă ai fi învăţat puţin. În continuare, vreau să urmez Facultatea de Drept în Cluj. Doresc să intru în magistratură. Îmi place foarte mult limba franceză şi, deşi aş fi dorit să nu renunţ la franceză, mă încântă ideea de a deveni judecător. De asemenea, îmi place mult să călătoresc, să descopăr oameni şi culturi, să citesc”, a spus Georgiana.

De menţionat este că Georgiana a obţinut o menţiune şi o diplomă de excelenţă la Olimpiada naţională de Limba Franceză (profesori coordonatori Georgeta Bădău şi Alina Crişan). Georgiana spune că nu are planuri să părăsească ţara după terminarea studiilor superioare. Este încrezătoare că va avea şansa să-şi creeze o carieră de succes în România.

Citiţi şi:

Rezultate Bacalaureat 2016 Alba. Doi candidaţi au obţinut medii de 10. Procentul elevilor promovaţi: 72,73%

Bacalaureat 2016 Alba: Subiectele de la Limba şi literatura română BAC. La profil Uman: romanul psihologic. La Real: romanul interbelic

 

Bacalaureat 2016 Alba. Peste 2300 de candidaţi susţin proba obligatorie a profilului

Rezultate Evaluare Naţională 2016. Nicio medie de 10 pentru absolvenţii din Alba

 

Evaluare Naţională 2016: peste 2.500 de elevi din Alba susţin proba la Matematică. Ce subiecte au avut de rezolvat

 

Evaluare Naţională 2016: subiectele la Română, prima probă la Capacitate: analiza poeziei „Salcâmi” şi o compunere despre o zi într-o staţiune 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite