Bătăuşii din Cugir, în libertate. Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile pentru 17 inculpaţi din gruparea judecată pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape doi ani de arest preventiv, cea mai mare parte a grupării "bătăuşilor" din Cugir este în libertate. Curtea de Apel Alba Iulia a admis joi, 31 ianuarie 2013, recursul formulat de 17 inculpaţi şi a dispus înlocuirea arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Bărbaţii sunt judecaţi la Tribunalul Alba, din august 2011, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Dosarul are legătură cu un scandal ce a avut loc în 25 aprilie 2011 la discoteca Wake Up din Cugir. Doi oameni de ordine, din Orăştie, au fost bătuţi de membrii grupării. Unul dintre aceştia a fost internat în stare gravă la un spital din Cluj-Napoca. Cea mai mare parte a inculpaţilor a ajuns în arest în mai 2011. Alţii au ajuns după gratii ulterior, pe măsură ce au fost prinşi.

Inculpaţii eliberaţi la Curtea de Apel: Sibişan Viorel Zis Relucu, Sibişan Constantin Zis Tică, Sibişan Viorel Zis Siba, Coca Dorin Ilie, Cheţa Călin Andrei, Badea Ciprian Constantin, Cristea Mircea, Badea Alexandru Marin, Cristea Gabriel zis Cazacu, Niţu Cristian Gheorghe zis Livosu, Cucu Alexandru Gabriel zis Bibanu, Lascu Nicolae zis Bebe, Lascu Gheorghe zis Românu, Bacrău Dorin Florin zis Gheza, Bacrău Lucian Sergiu, Nistor Florin zis Ţonţo, Chiaburu Florin Sebastian.

În septembrie 2012 au fost eliberaţi alţi trei inculpaţi acuzaţi de complicitate la tentativă de omor: Cosmin Pienar senior, Cosmin Pienar junior şi Cosmin Vîjdea. De asemenea, Coca Dorin a fost cercetat şi judecat de la început în stare de libertate.

Au mai rămas în arest preventiv Roznovăţ Gabriel Alin, Matei Cristian Vasile, Sabău Vasile, Coca Robert Adrian şi Moldovan Mihai. Doi dintre membrii grupării (Vaşarhelean Graţian Ioan, Ponivescu Anton Flaviu zis Mami) sunt căutaţi în continuare cu mandat de arest în lipsă. Eliberarea inculpaţilor înseamană că au fost administrate probele în dosar, au fost audiaţi martorii şi inculpaţii, astfel încât este previzibilă în perioada următoare o primă sentinţă. Foarte probabil se va ajunge cu judecata până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, competentă să pronunţe o sentinţă definitivă şi irevocabilă în cauză.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite