Autorul tâlhăriei din benzinărie şi-a înscenat furtul maşinii. GALERIE FOTO din timpul jafului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini surprinse de camerele de luat vederi ale beniznăriei
Imagini surprinse de camerele de luat vederi ale beniznăriei

Tânărul de 25 de ani care a jefuit benzinăria Rompetrol, de pe strada Republicii din Alba Iulia, a dat dovadă de un tupeu desprins parcă din filme. S-a plans, la câteva ore de la comiterea infracţiunii că cineva i-a furat maşina proprietate personală. Numai că declaraţiile sale au trezit mai multe suspiciuni în mintea anchetatorilor.

Jaful al cărui autor este, potrivit poliţiştilor, un tânăr de 25 de ani din Alba Iulia, a avut loc în zorii zilei de miercuri.la benzinăria Rompetrol de pe strada Republicii.

Potrivit imaginilor de pe sistemul de supraveghere existent în benzinărie,  bărbatul a reuşit în doar un minut să intre în benzinărie, să se facă temut în faţa celor doi angajaţi ai benzinăriei, un bărbat şi o femeie, cu ajutorul unui pistol de jucărie şi să plece cu suma de 1.000 de lei.

Banii i-a luat în trei etape din casa de marcat, timp în care a ameninţat-o pe casieră cu pistolul folosit în jocul airsoft. Precaut, a plecat şi cu telefoanele mobile ale angajaţilor pe care i-a pus la respect cu pistolul, ca să nu poată anunţa Poliţia. Agresorului se pare că nu i-au plăcut bancnotele de un leu, întrucât o parte le-a abandonat.

Scenariul pus în practică de acesta s-a schimat radical în cursul zilei de miercuri, în sensul că din agresor violent s-a transformat în victimă. În jurul orei 11.00, a îmbrăcat haina nevinovăţiei şi s-a prezentat la Poliţia Alba Iulia. S-a plâns poliţiştilor că este victima unui furt, în urma căruia a rămas fără maşina proprietate personală. În încercarea de a-l ajuta şi de a-i prinde pe făptuitori poliţiiştii l-au întrebat mai multe detalii despre contextul în care a rămas fără autoturism.

Imagini surprinse de camerele de luat vederi ale beniznăriei

Click pe poze pentru galerie foto din timpul jafului

Autorul jafului a fost prins de poliţişti

Răspunsurile incoerente date de tânăr au trezit mai multe suspiciuni în mintea anchetaorilor, care duceau tot mai mult în direcţia jafului de la benzinărie. În cele din urmă, tânărul a recunoscut că de fapt şi-a înscenat furtul propriei maşini, de care se folosise în timpul jafului. Maşina a fost găsită câteva ore mai târziu abandonată în cartierul Bărăbanţ din Alba Iulia, zonă aflată la aproximativ patru kilometri de locul faptei. A fost reţinut chiar în sediul Poliţiei.

Tânărul care şi-a riscat libertatea pentru 1.000 de lei, de care nici n-a apucat să se bucure, riscă să petreacă după gratii între 5 şi 20 de ani, după ce poliţiştii au încadrat fapta sa la infracţiunea de tâlhărie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite