VIDEO PROMO „La Masa Adevărului” – Răzvan Theodorescu : Românii iubesc regimul autoritar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Academicianul Răzvan Theodorescu, ministru al Culturii în guvernul condus de Adrian Năstase, priveşte cu detaşare spaţiul politic. El afirmă că, în ultimele două decenii, în România nu s-au născut oameni politici.

„Politicieni buni, nici ei nu sunt foarte mulţi. Sigur, scena a fost dominată, vrei nu vrei, de un om format în epoca anterioară care este Ion Iliescu şi care a făcut nişte progrese, după părerea mea, uriaşe. A apărut a doua voce interesantă care este Traian Băsescu, actualul preşedinte", observă invitatul „La masa Adevărului" din această săptămână. El regretă că Traian Băsescu „este numai deştept şi nu este şi inteligent". „Pentru mine deşteptăciunea plus cultură dă inteligenţă", explică Răzvan Theodorescu. Academicianul constată, de asemenea, că românii iubesc regimul autoritar, mai ales atunci când acesta este însoţit de uniformă sau de atitudine milităroasă.

Vă invităm să ascultaţi şi să lecturaţi un dialog între jurnalistul George Rădulescu şi academicianul Răzvan Theodorescu despre realităţile politice şi sociale ale momentului.

Ca de obicei, forma video a discuţiei o veţi putea accesa pe www.adevarultv.net începând de joi seară, iar varianta tipărită o veţi găsi în ziarul de vineri, 22 iulie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite