VIDEO Cel mai obscen cuvânt care începe cu „F“ a fost cenzurat în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bono, solistul U2, îşi doreşte o lume fără foamete
Bono, solistul U2, îşi doreşte o lume fără foamete

Campania umanitară lansată de Fundaţia ONE, organizaţie fondată de solistul U2, Bono, a fost interzisă la televiziunile din Marea Britanie, deoarece ar „încalca regulile advertisingului", arată BBC.

Filmuleţul de promovare a campaniei „Hungy No More" (Fără Foamete), care face un apel direct către guvernele statelor să ajute la rezolvarea problemei alimentaţiei în Africa, vorbeşte despre cel mai obscent cuvânt care începe cu litera „F". Deşi am putea fi tentaţi să ne gândim la mai multe variante, cuvântul la care se referă artiştii din film este „Famine" (Foamete).

„Foametea este făcută de mâna omului", spun mai multe vedete în advertorialul interzis, printre care Evan Rachel Wood, Joe Jonas, Ewan McGregor, Jessica Alba, George Clooney, Matthew Morrison, Annie Lennox, Idris Elba, Clive Owen, Michael Bloomberg, Mike Huckabee, Jenna si Barbara Bush, Robe Lowe, Arianna Huffington si Liya Kebede.

Purtătorul de cuvânt al companiei Clearcast, firma responsabilă cu adevertorialele transmise de televiziunile britanice, a motivat decizia explicând că „regulile trebuie să asigure că reclamele transmise la televizor nu sunt manipulate de persoane ale căror obiective sunt strict politice". Potrivit acestuia, filmuleţul făcut de Fundaţia ONE încearcă să pună presiune pe politicieni. 

VIDEO:

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite