UPDATE Senatul a respins propunerea pentru deblocarea posturilor din sectorul bugetar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea făcută de senatorul Liviu Pop pentru deblocarea posturilor din sectorul bugetar a fost respinsă, luni, în plenul Senatului. Propunerea este un amendament la Ordonanţa de Urgenţă privind stabilirea salariilor din sectorul bugetar.

UPDATE Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 84/2012 privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar în anul 2013, prorogarea unor termene din acte normative, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare a fost respins de plenul Senatului.

În cadrul dezbaterii care a avut loc pe marginea proiectului de lege la Comisia pentru Muncă a Senatului, Liviu Pop a explicat că nu mai e nevoie să impunem şi anul acesta restricţia de a angaja un bugetar la şapte plecaţi, întrucât ne-am îndeplinit, în mare parte, înţelegerea pe care o aveam cu instituţiile internaţionale în ceea ce priveşte reducerea numărului de angajaţi din sectorul bugetar.

„Trebuie să fim corecţi. În condiţiile în care există buget, se pot face aceste angajări. Noi avem prin angajamentele cu Comisia Europeană, Banca Mondială şi FMI prevederea că în anul 2013 nu trebuie să depăşim 1.187.000 de bugetari. În momentul de faţă, din datele pe care le-a prezentat Ministerul de Finanţe, acest plafon e depăşit cu 1.833, deci foarte, foarte puţin“, a spus, la acea vreme, Liviu Pop.

Chiar dacă proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind stabilirea salariilor din sectorul bugetar va trece de Senat cu amendamentul iniţiat de Liviu Pop, pentru deblocarea posturilor e nevoie de votul majorităţii deputaţilor, întrucât în acest caz Camera este for decizional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite