UPDATE ANM a emis două avertizări de Cod galben de furtuni, valabile pentru toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avertizarea de Cod galben de furtună este valabilă 24 de ore FOTO Adevărul
Avertizarea de Cod galben de furtună este valabilă 24 de ore FOTO Adevărul

O avertizare de Cod galben de furtuni emisă pentru 28 de judeţe din ţară a intrat în vigoare luni la ora 10.00 şi va expira marţi la ora 10.00. Specialiştii anunţă averse torenţiale şi intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie. De altel, luni a fost emisă o nouă avertizare de Cod galben de furtuni, valabilă pentru ziua de marţi, pentru aproape toată ţara, inclusiv pentru municipiul Bucureşti.

UPDATE Noua avertizare de Cod galben de furtuni, valabilă marţi de la ora 10.00 până la ora 22.00, este valabilă pentru zonele montane, precum şi pentru Moldova, Muntenia, Dobrogea şi cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Maramureşului unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină. 

Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 60 - 70 de litri pe metru pătrat, cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali.  

       

„Începând din noaptea de marţi spre miercuri (28/29 iunie), aria manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice se va restrânge treptat către partea de est şi sud-est a teritoriului, iar în cursul zilei marţi, 28 iunie, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, se arată în mesajul transmis de specialişti.

 

image

Cod galben de furtuni, valabil până marţi dimineaţă

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul menţionat, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. 

Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 - 60 de litri pe metru pătrat.  

  

„Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de marţi,28 iunie, în special în centrul, sudul şi estul ţării”, mai anunţă specialiştii.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite