Studente şantajate cu poze deocheate, metoda la care recurg cămătarii online din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO People’s Daily
FOTO People’s Daily

Cămătarii din China au găsit o modalitate prin care se asigură că împrumuturile oferite online tinerelor studente vor fi plătite negreşit.

O reţea de cămătărie online convinge femeile să trimită fotografii în care apar dezbrăcate, imagini care pot fi făcute publice pe internet în cazul în care acestea nu reuşesc să-şi achite datoriile.

Poliţia chineză a început să primească tot mai multe solcitări de la tinere disperate că nu-şi mai pot plăti împrumuturile cu dobânzi săptămânale care ajung şi la 30%. 

Una dintre victime, notează publicaţia „People’s Daily”, prezentată în presa din China cu pseudonimul Li Li, a acceptat să trimită o fotografie în care dezbrăcată şi ţine cartea de identitate astfel încât să fie vizibile datele personale. Aceasta a povestit poliţiei că multe colege au căzut în plasa cămătarilor online, dar că le este ruşine şi teamă să ceară ajutor. 

Tinerele reuşesc cu greu să primească un împrumut de la bănci, aşa că preferă să apeleze la cămătarii online, sperând că vor putea să plătească rapid suma datorată, în ciuda faptului că le sunt percepute dobânzi uriaşe. 

imprumut

FOTO People’s Daily

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite