Spa de vis lângă graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ungurii, mari specialişti ai ştrandurilor şi centrelor spa, au inaugurat la Mako, aflat la 20 de kilometri de graniţa cu România, o construcţie cu totul şi cu totul specială.

O investiţie de 3,6 de miliarde de forinţi, din care jumătate atrasă din fonduri europene, va schimba faţa oraşului Mako, frecventat de foarte mulţi români şi anii trecuţi pentru ştrandul său termal.

18 bazine pe 10.000 de metri pătraţi

Investiţia presupune dezvoltarea şi ridicarea la standarde înalte a vechiului ştrand termal din localitate şi transformarea lui într-o zonă turistică pentru toată ­populaţia Ungariei, cât şi pentru cei din ţările vecine, România şi Serbia.

Principala activitate în urma investiţiei va fi cea legată de tratamente, apa termală de la Mako fiind cunoscută ca un remediu bun pentru o serie de afecţiuni. Un rol principal îl va juca şi nămolul special „Mureş" de aici, găsit doar în alte cinci locuri în Ungaria, însă în regiunea de sud doar la Mako. Noul complex de ştranduri va încerca să atragă şi persoanele în vârstă, iar pentru tineri se construiesc noi bazine distractive, wellness şi spa.

„Această construcţie este mai mult decât un ştrand sau un spa. Este un loc de suflet unde fiecare om va reveni. Este o realizare unică în Ungaria şi toată lumea. Pot să spun, fără să exagerez, că dacă Parisul se poate lăuda cu Turnul Eiffel, iar Roma cu Colloseumul, Mako are acest loc de vis. Îi aşteptăm şi pe români să vina", a spus Kovacsics Imre, directorul Hagymatikum.

Piscină la Gura Humorului

La sfârşit de săptămână, tinerii de la Gura Humorului au unde se distra: la piscina acoperită a Complexului Ariniş, pentru doar 20 de lei intrarea, iubitorii apei se pot bucura de trei ore de bălăceală. Piscina funcţionează în trei intervale orare, de la 10.00 la 13.00, 14.00 - 17.00 şi 18.00 - 21.00. G.Cîrstean

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite