Salamul Pick bate salamul de Sibiu
0Salamul romanesc este mult prea "piperat" pentru buzunarele gospodinelor din Oradea, care prefera sa cumpere mezeluri mai accesibile ca pret din Ungaria. Firmele de profil de acolo au, saptamanal,
Salamul romanesc este mult prea "piperat" pentru buzunarele gospodinelor din Oradea, care prefera sa cumpere mezeluri mai accesibile ca pret din Ungaria. Firmele de profil de acolo au, saptamanal, reduceri extrem de atractive in supermarketuri. La CORA, in Debretin, salamul Pick Rakoczi, de pilda, foarte apreciat de gurmanzi si al carui gust este considerat la fel de bun ca al salamului de Sibiu - il poti cumpara la "actiune" si cu 1.200 Ft (174.000 lei). Salamurile de vara din ofertele centrelor comerciale din Ungaria sunt, la randul lor, mult mai ieftine decat cele autohtone, de circa 1.000 Ft (145.000 lei). Salamul de Sibiu nu-l poti cumpara de la raioanele de mezeluri ale magazinelor alimentare din Oradea sub 250.000 lei/kg, iar Pick-ul amintit mai sus e cu aproape 80.000 mai ieftin. In privinta banalului parizer - considerat de statisticienii bihoreni drept mezelul de baza in judet - chiar si acesta este mai ieftin daca il cumperi din Ungaria. Asta pentru ca, in timp ce in ABC-urile din Oradea, parizerul Comtim costa 68.000 lei, la supermarketurile Tesco si Interspar din Debretin pretul acestui tip de mezel este de 200 Ft (29.000 lei).