Redacția „Adevărul” își reafirmă încrederea față de munca jurnalistei Iulia Marin

0
Publicat:
11755840 1155872624430282 7624688188530304656 n jpeg

Jurnalista Iulia Marin și-a început cariera în presă la ziarul „Adevărul”, în 2012. A fost inițial editor web pe tura de noapte, apoi s-a alăturat secției Politic, sub coordonarea lui Liviu Avram. 

Noi, jurnaliștii redacției ”Adevărul”, ne reafirmăm încrederea față de munca Iuliei Marin. Niciodată, în cei trei ani pe care i-a petrecut în această redacție, nu a planat vreodată vreun dubiu asupra eticii, rigorii și corectitudinii colegei noastre, care și-a făcut mereu treaba cu hărnicie, dedicare și bună credință. 

Nu a fost niciodată bănuită sau acuzată că ar fi încălcat, din orice motiv, regulile acestei meserii grele. Dimpotrivă, Iulia a fost mereu un exemplu în redacție. Noi, jurnaliștii „Adevărul”, nu avem nicio îndoială că Iulia Marin și-a păstrat aceste calități pe tot parcursul carierei. Este scandalos că a ajuns să fie atacată post-mortem. 

Însă noi, cei care am cunoscut-o și care am lucrat cu Iulia, avem datoria de a răspunde acelora care o atacă. Noi suntem martorii direcți ai muncii curate și oneste a Iuliei Marin și refuzăm să asistăm tăcuți la ponegrirea ei, indiferent care este motivația sau ținta finală. 

Facem aceste precizări în contextul atacului la care a fost supusă Iulia în seara zilei de miercuri, 19 aprilie, în timpul unei emisiuni moderată de Victor Ciutacu și difuzată de postul de televiziune România TV (RTV). 

Ne arătăm sprijinul și solidaritatea față de toți cei care, asemenea Iuliei, se luptă cu afecțiuni psihice. Îi admirăm și respectăm pe toți cei care, asemenea Iuliei, găsesc puterea de a munci, de a rămâne demni în fața bolii. Îi încurajăm pe toți cei care au nevoie de ajutor să îl ceară, fără teama că vor fi stigmatizați. Condamnăm cu tărie orice discriminare la adresa lor. Ne-am dori, la rândul nostru, să avem mereu curajul și tenacitatea Iuliei Marin și a celor care duc zi de zi o asemenea povară. 

Redacția „Adevărul” își exprimă totodată solidaritatea față de colegii de la „Libertatea”, redacția în care Iulia Marin a lucrat în ultimii trei ani, care au fost de asemenea atacați în contextul morții tragice a Iuliei. Le mulțumim pentru tot sprijinul pe care știm că i l-au acordat Iuliei. 

Iulia Marin va rămâne întotdeauna un reper între jurnaliști, iar contribuția ei în redacția „Adevărul” nu va fi niciodată uitată. 

***

Nu ezitați să căutați ajutor dacă aveți nevoie. DepreHUB este un helpline care vă poate ajuta în situații precum episoade depresive, anxietate sau atacuri de panică. Numărul de telefon este 037 445 6420 (apelabil gratuit la nivel național din orice rețea).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite