PROMO „La masa Adevărului” Neagu Djuvara: „La putere, aş fi un adevărat Vlad Ţepeş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu Djuvara - La Masa Adevarului (Foto: Eduard Enea)
Neagu Djuvara - La Masa Adevarului (Foto: Eduard Enea)

Cine nu l-a ascultat, măcar o dată, pe istoricul Neagu Djuvara (95 de ani) nu poate înţelege pe deplin ce a însemnat aristocraţia românească.

Am mers din nou acasă la profesorul Djuvara pentru a mai simţi o dată parfumul interbelicului românesc, perioadă alcătuită parcă din oameni mai teferi şi mai civilizaţi decât ne-a fost dat a vedea astăzi. Vă invităm, aşadar, să descoperiţi în două etape (în zilele de 16 şi 23 februarie), în exclusivitate pentru „Adevărul", ce mai are de spus Neagu Djuvara în legătură cu vremurile pe care le trăim.

„Tabelul de ascendenţă al mamei mele arată că se trage din 12 capete încoronate şi din doi fraţi ai lui Vlad Ţepeş (...) Adesea, din punct de vedere al caracterului, omul seamănă mai mult cu fratele tatei decât cu tata sau cu fratele bunicului decât cu bunicul. Şi eu, din punct de vedere psihologic, semăn mai mult cu Vlad Ţepeş decât cu cei doi din care mă trag. Dacă aş fi la putere, aş fi un adevărat Vlad Ţepeş. Că nu mai pot să-i trag în ţeapă, asta e clar, dar aş înfunda puşcăriile cu toţi aceia care au furat", mărturiseşte, printre multe altele, profesorul Djuvara.

Prima parte a ultimului dialog „La masa Adevărului" cu Neagu Djuvara o veţi găsi în ziarul de joi, 16 februarie, iar câteva fragmente audio, însoţite de imagini, veţi putea asculta pe www.adevarultv.net şi pe www.adevarul.ro.

Nu pierdeţi nici volumul de dialoguri „Un secol cu Neagu Djuvara", semnat de jurnalistul George Rădulescu, carte pe care o puteţi găsi în toate librăriile „Adevărul" din ţară!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite