Prof.dr. Dafin Mureşanu: „Ne rămâne obligaţia de a duce mai departe munca prof.dr. Ovidiu Băjenaru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof.dr. Ovidiu Băjenaru - primul diin stânga -  va fi înmormântat luni, 7 septembrie
Prof.dr. Ovidiu Băjenaru - primul diin stânga -  va fi înmormântat luni, 7 septembrie

Prof.dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru s-a stins din viaţă joi, 3 septembrie. Într-un comunicat, Comitetul ştiinţific al Societăţii pentru Studiu Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, împreună cu Institutul RoNeuro din Cluj-Napoca, deplâng dispariţia prematură a unuia dintre cei mai buni neurologi pe care-i aveam.

”Infinitul cuvintelor şi al metaforelor reprezintă prea puţin pentru a exprima durerea pierderii celui ce a fost profesorul, neurologul, medicul, mentorul şi prietenul devotat, Ovidiu Alexandru Băjenaru. Personalitatea sa inegalabilă va dăinui veşnic în medicina şi neurologia modernă, iar pentru vasta sa operă ştiinţifică pe care, cu nobleţe, ne-o lasă moştenire, nu putem decât să-i mulţumim”, se spune în comunicat. 

Preşedintele Societăţii pentru Studiu Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, prof.dr. Dafin Mureşanu, reaminteşte că profesorul Băjenaru era un cercetător ştiinţific de înaltă ţinută internaţională, şi iniţiator a numeroase proiecte de cercetare ştiinţifică medicală, multe dintre acestea derulându-se şi în cadrul Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii. 

”Prin aceste proiecte prof.univ.dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru a reuşit să promoveze la nivel mondial neurologia şi medicina românească. Nouă, celor ce ne-a fost oferit darul de a-l cunoaşte şi de a-l avea alături, ne rămâne obligaţia de a-i duce mai departe munca şi de a încerca să deschidem noi porţi în cercetarea ştiinţifică medicală”, afirmă prof. dr. Dafin Mureşanu. 

”Într-un infinit Laudatio şi-n semn de speranţă vom duce prin muncă şi rugăciune mereu o parte a spiritului nostru către liniştea eternă  a celui ce a fost Prof.univ.dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru”, se mai spune în comunicat.  

Prof.dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru s-a stins din viaţă joi, 3 septembrie, la vârsta de 63 de ani, după mai multe zile de spitalizare la Institutul Naţional de Boli infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti. Profesorul avea boli asociate şi era infectat cu nou coronavirus. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite