Peste 350 de persoane depistate că munceau la negru, cele mai multe în Bucureşti, Dâmboviţa şi Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
354 de persoane lucrau fără contract de muncă FOTO Adevărul
354 de persoane lucrau fără contract de muncă FOTO Adevărul

Inspectorii de muncă au depistat în cinci zile 354 de persoane care lucrau fără contract de muncă, cele mai multe în Bucureşti, Dâmboviţa şi Cluj, pentru muncă la negru fiind date amenzi de aproape 1,5 milioane de lei.

Inspecţia Muncii a făcut, în perioada 21-25 octombrie, mai multe controle, în urma cărora au fost date amenzi în valoare totală de 2.704.900 de lei.

„Au fost depistate 354 de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea 50 erau din Bucureşti, 49 din Dâmboviţa iar 30 din judeţul Cluj. În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 1.924 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 2.094.900 de lei. Pentru munca la negru, valoarea amenzilor a fost de 1.480.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate 11 propuneri de cercetare penală. Totodată, 50 de persoane fizice au primit sancţiuni contravenţionale pentru că au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.314 de controale, în urma cărora au fost date amenzi în valoare de 610.000 de lei.

Inspectorii de muncă au sancţionat 990 de angajatori, iar pentru şase dintre aceştia au dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă, pentru că exista pericol de accidentare. De asemenea, în cazul a cinci angajatori s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 14 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă, a precizat sursa citată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite