O sportivă care s-a rătăcit în pustiu şi-a băut propriul lapte ca să supravieţuiască

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tănără maratonistă care lua parte la o competiţie în Noua Zeelandă s-a rătăcit în timpul cursei şi a rămas izolată în pustiu, unde a fost nevoită să reziste singură mai mult de 24 de ore.

Susan O’Brien, de 29 de ani, lua parte la cursa XTERRA Wellington Trail Running Series, care s-a desfăşurat în Rimutaka Forest Park, Noua Zeelandă. Sportiva a pornit în alergare duminică dimineaţă şi ar fi trebuit să termine cursa în jurul prânzului.

Pentru că nu a mai ajuns la linia de finish, organizatorii au bănuit că s-a întâmplat ceva şi au pornit imediat în căutarea ei. Au găsit-o după 24 de ore de la terminarea cursei.

Tânăra sportivă, care devenise recent mămică, s-a dezorientat în timpul cursei şi s-a rătăcit, trezindu-se singură într-o regiune izolată din parcul naţional. Fără hrană, apă sau haine groase, ea a fost nevoită să reziste o noapte întreagă.

Pentru a se încălzi, Susan a săpat o groapă în pământ şi s-a acoperit cu ţărână, iar ca să se hidrateze şi-a băut propriul lapte din sân.

A doua zi dimineaţă, ea a regăsit cărarea pierdută, dar între timp a fost observată şi de echipele de căutare, care au dus-o cu elicopterul la familia ei.

Fericită că a supravieţuit unei încercări dificile, din care nu credea că va scăpa cu viaţă, prima grijă a lui Susan a fost să îşi alăpteze fetiţa în vârstă de 8 luni, scrie Sydney Morning Herald.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite