"Nu-mi dă nimeni nota 10, fiindcă am jucat în reclame"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâsâiala micuţei Luiza ne-a făcut pe toţi să zâmbim. La doar 4 ani şi jumătate, a făcut furori cu reclama la "salam săsesc". Atunci, Luiza a fost îndrăgită de copii şi de maturi

Sâsâiala micuţei Luiza ne-a făcut pe toţi să zâmbim. La doar 4 ani şi jumătate, a făcut furori cu reclama

la "salam săsesc". Atunci, Luiza a fost îndrăgită de copii şi de maturi deopotrivă. Chipul ei putea fi văzut pe calendare, pe afişele publicitare din intersecţii şi pe posterele de pe uşile tuturor magazinelor alimentare.

Acum, Luiza Cristina Lucuţă are 9 ani şi jumătate, este elevă în clasa a IV-a şi locuieşte, împreună cu părinţii, în Constanţa. În anul 2002, a fost protagonista unei reclame la salamul săsesc şi aşa a devenit vedetă. "Era chiar de ziua mea, pe 14 mai, îşi aduce aminte Luiza. Venisem la o preselecţie la emisiunea "Copiii spun lucruri trăsnite".

O doamnă a stat de vorbă cu noi, cei aflaţi acolo, şi ne-a spus ce urma să facem. Dar, după ce a discutat cu mine câteva minute, doamna aceea se ţinea de burtă de atâta râs şi le-a spus părinţilor mei că sunt calificată înainte de a începe proba. Apoi m-au văzut cei cu salamul. Le-a plăcut că eram mai sâsâită, şi aşa am ajuns cunoscută.


"Uite-o p'aia mică cu salamul!"

Luiza îşi aduce aminte că a învăţat să scrie mai devreme decât copiii de seama ei. "Mi se cereau autografe pe calendare, pe postere, le scriam cu litere de tipar. Apoi mama m-a învăţat să scriu şi cu litere mici, de mână. Nu scăpam până când nu le spuneam şi replica din reclamă. Se amuzau. Era destul de obositor, eu eram prea mică şi nu ştiam să fiu vedetă. Poate din această cauză nici nu-mi doresc să fiu.

Când apăruseră reclamele şi panourile publicitare din intersecţii, am descoperit că sunt... exact ca la televizor şi ca atunci când mă uitam în oglindă. Atunci, imediat după reclamă şi o vreme după aceea, mă vedea lumea pe stradă şi zicea: <> ".

Acum Luiza şi-a schimbat lookul şi personalitatea. Este o fire dinamică, îndrăgostită de documentarele de pe Discovery, de fotbal şi e pasionată de plimbările cu ATV-ul. Singura jucărie de fetiţă din casă este un bebeluş, Mihăiţă. Cu toate că acum face tenis de câmp, mai mult ca exerciţiu fizic, Luiza şi-ar dori să devină fotbalistă, fiind o admiratoare a lui Mutu şi a lui Lampard.

"Nu cred că mi-ar plăcea să joc din nou în reclame"

Când vine vorba despre şcoală, Luiza spune că preferă să discute despre vacanţă: "Ar trebui să avem o lună de şcoală şi 11 de vacanţă. La anul însă, o să dau examen la gimnaziu şi trebuie să trag, să fiu tare la matematică, pentru că nu o să-mi dea nimeni 10 doar pentru că eu am jucat în reclame".


La şcoală este celebră. Până şi cei din clasele mai mici o salută şi îi cer ajutorul. Iar ea le aranjează căciula sau "p-ăia mici" îi ajută să se lege la şireturi. În clasa Luizei, doamna Laura, învăţătoarea, a umplut un panou cu "perlele" copiilor, dar cel mai mult a impresionat-o declaraţia de dragoste a Luizei: "Doamnă, astăzi până când staţi cu noi? Până la 12.30, dar de ce întrebi? Să ştiu când o să mi se facă dor de dumneavoastră din nou..."


Luiza nu mai vrea publicitate. "Nu cred că mi-ar plăcea să joc din nou în reclame. E greu să fii vedetă, dar aş face reclamă la pizza, pentru că-mi place foarte mult să mănânc pizza. Asta, ca să strâng bani pentru casa noastră cea nouă, care nu e încă gata", a mai spus Luiza.

Acum cinci ani, de sărbători, micuţa constănţeancă s-a lăudat lui Moş Crăciun cu posterul pentru care a pozat

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite