Ministerul Sănătăţii a luat măsurile cerute de organismele internaţionale pentru gestionarea virusului Ebola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a luat măsurile necesare pentru gestionarea aspectelor legate de ridicarea nivelului de alertă faţă de îmbolnăvirile cu virusul Ebola, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Comisiei Europene.

Medicul Victor Olsavszky, directorul Biroului din Bucureşti al Organizaţiei Mondiale a Sănătţii (OMS), a explicat că deşi riscul de îmbolnăvire cu virusul Ebola este foarte scăzut în Europa, autorităţile au luat deja toate măsurile necesare pentru a interveni. Astfel, Institutul Matei Balş din Capitală a fost desemnat ca fiind unitatea medicală cea mai potrivită pentru a trata potenţialii pacienţi.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, experţi ai Institutului Naţional pentru Sănătate Publică, ai Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile şi reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă au participat astăzi la o audioconferinţă organizată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Centrul pentru Securitate în Sănătate al Comisiei Europeane.

„România are capacitatea medicală de a acţiona în cazul apariţiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragică de tip Ebola”, arată şi comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii, potrivit căruia în perioada următoare vor fi desemnate structuri şi facilităţile necesare pentru managementul cazurilor suspecte.

Totodată, MS susţine că a revizuit procedurile existente şi a inclus proceduri suplimentare recomandate de către OMS şi Comitetul pentru Securitate în Sănătate al CE. Toate procedurile vor fi transmise autorităţilor de sănătate publică şi tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în managementul eventualelor cazuri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite