METEO Vremea continuă să se răcească, iar la munte sunt şanse ca de joi să ningă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile continuă să scadă în toată ţara
Temperaturile continuă să scadă în toată ţara

Vremea continuă să se răcească şi în următoarele zile, temperatura maximă care s-ar putea înregistra joi fiind de 14 grade (Banat). Mai mult, meteorologii au anunţat că sunt şanse să plouă în aproape toată ţara, iar la munte precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Joi, vremea va fi în general închisă şi se va răci. Maximele nu vor depăşi 6 grade în nordul Moldovei şi în depresiunile din Transilvania şi 14 grade în Banat. Temporar, în cea mai mare parte a ţării, va ploua slab sau va burniţa, iar în zona montană precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla cu intensificări în regiunile sudice şi sud-estice.

În Capitală, ziua de joi va fi mohorâtă, iar temperaturile vor fi în scădere. La prânz se vor înregistra maxim 11 grade. Pe parcursul zilei, trecător va ploua slab sau va burniţa, iar vântul se va simţi mai mult decât ieri.

Vineri, în regiunile extracarpatice vremea se va menţine în general închisă, cu ploi slabe pe arii restrânse din Oltenia. Valorile termice sunt în jurul celor normale pentru această dată. Maximele zilei se vor încadra între 7 grade la Suceava şi cresc până la 12 grade la Drobeta Turnu Severin. 

În regiunile intracarpatice se anunţă vreme frumoasă, cu mixi şanse ca pe alocuri să plouă, iar valorile termice vor fi puţin peste cele normale, aproape 14 grade la Timişoara. Fac excepţie depresiunile transilvane, unde va fi mai rece. În Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, trecător se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla cu intensificări în sudul si estul ţării.

În Bucureşti, vremea se va menţine închisă, dar normală din punct de vedere termic, cu cel mult 9 grade la amiază. Şi vântul va sufla cu intensificări pe parcursul zilei.

Potrivit unei avertizări emise joi de meteorologi, Bucureştiul şi zona de sud a judeţelor Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ilfov şi Călăraşi, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente, s-au aflat sub avertizare de cod galben de ceaţă. Vizibilitatea a fost redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite