METEO Se întoarce vremea rea. De joi vin ploile în toate ţară, iar jumătatea de est a ţării va fi sub Cod galben de furtuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De joi se întorc ploile FOTO Adevărul
De joi se întorc ploile FOTO Adevărul

De joi se întorc ploile, fiind anunţate furtuni în toate judeţe ţării. Mai mult, joi va intra în vigoarea o avertizare de Cod galben de ploi şi vânt.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) de joi, ora 12.00, şi până vineri, ora 21.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi izolat grindină. 

Se vor înregistra frecvent cantităţi de apă de 15 - 20 de litri pe metru pătratl, iar în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali se vor cumula 40 - 80 de litri pe metru pătrat.

„Ploi în general moderate cantitativ vor fi în noaptea de miercuri spre joi (1/2 iunie) şi în prima parte a zilei de joi (2 iunie) în regiunile sud-vestice şi în zona montană”, spun specialiştii.

Avertizarea de Cod galben de furtuni este valabilă pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Harghita, Vaslui, Bacău, Covasna, Galaţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

cod galben
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite