METEO Mai multe judeţe din ţară au fost luni sub cod galben de ceaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineaţă mai multe avertizări Cod galben de ceaţă. Din cauza condiţiilor meteo, vizibilitatea a scăzut izolat sub 50 de metri.

UPDATE Avertizarea de cod galben de ceaţă, emisă pentru judeţele Mehedinţi şi Dolj, a expirat.

UPDATE Până la ora 12.00, judeţele Mehedinţi şi Dolj, inclusiv municipiile Drobeta Turnu Severin, Băileşti şi Calafat şi drumurile europene, naţionale şi judeţene aferente, se află sub cod galben de ceaţă. 

Din cauza condiţiilor meteo, vizibilitatea va scădea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Astfel, în intervalul orar 05:00 - 08.00 se află sub incidenţa codului judeţele Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi, inclusiv drumurile naţionale şi europene. Potrivit meteorologilor, se va semnala ceaţă şi vizibilitate redusă sub 200metri, izolat sub 50 metri.

Între orele 07:05 - 10:00, va fi afectată de ceaţă jumătatea sudică a judeţului Mehedinţi dar şi jumătatea vestică a judeţului Dolj, inclusiv municipiile, Craiova, şi Dr. Tr. Severin, inclusiv drumurile europene, naţionale şi judeţene aferente judeţelor.

Circulaţie în condiţii de ceaţă

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române la ora 06:30, pe mai multe drumuri naţionale din Moldova traficul rutier se desfăşura în condiţii de ceaţă. Vizibilitatea scade sub 50 de metri pe DN24 Iaşi - Vaslui şi sub 100 de metri pe DN29(E58) Botoşani - Suceava.

„Având în vedere că până la ora 08:00 este în vigoare o atenţionare nowcasting emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi să folosească luminile de ceaţă impreună cu cele de întâlnire pe toate categoriile de drumuri”, susţin reprezentanţii IGPR.

Cum va fi vremea azi, în toată ţara (Prima Tv)

Pe aceeaşi temă:

Cum va fi vremea săptămâna viitoare. Temperaturile se menţin ridicate, cu maxime de 19 grade

Ploi slabe şi maxime de 14 grade. Aşa caracterizează meteorologii acest sfârşit de săptămână. Potrivit specialiştilor, va ploua slab în vestul şi nordul ţării, dar şi în Dobrogea, iar la munte precipitaţiile vor fi mixte. De altfel, specialiştii atrag atenţia că temperaturile vor fi în continuare ridicate, neobişnuit pentru această perioadă din an şi exclud un nou val de frig şi ninsori.

Prognoza pe două săptămâni: temperaturi de până la 16 grade şi precipitaţii sub formă de ploaie

În următoarele două săptămâni (10  - 23 februarie) vom avea parte de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, cu temperaturi ce pot urca până la 16 grade Celsius. Probabilitatea de ninsori este mică, meteorologii precizând că vom avea parte în special de precipitaţii sub formă de ploaie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite