Județele unde bisericile devin refugii răcoroase împotriva caniculei

0
Publicat:

Toate bisericile din orașele județelor Vaslui și Vâlcea vor rămâne deschise pe perioada zilei pentru a oferi oamenilor un adăpost răcoros împotriva caniculei.

Bisericile devin adăposturi împotriva caniculei - Foto Shutterstock
Bisericile devin adăposturi împotriva caniculei - Foto Shutterstock

Episcopia Hușilor a anunțat că bisericile din mediul urban vor fi deschise pe tot parcursul zilei, astfel încât oamenii să se poată refugia de căldura intensă și să aibă acces la apă potabilă.  

„Întrucât, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în zilele care urmează, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, care pot afecta populația, în special pe cei aflați în situații de risc medical. Astfel, cei care vor avea nevoie se vor putea adăposti de căldură, în interiorul lăcașelor de cult, și vor avea la dispoziție apă potabilă”, a transmis Episcopia Hușilor, conform Știrilor ProTv.  

În acest județ, meteorologii au emis un cod galben de caniculă și disconfort termic. 

Similar, Arhiepiscopia Râmnicului a adoptat aceeași măsură, potrivit Basilica. 

Sprijin pe timp de caniculă în Vâlcea 

Arhiepiscopia Râmnicului a decis ca parohiile să ofere sprijin persoanelor afectate de căldura extremă. În contextul avertizărilor de caniculă și disconfort termic ridicat, parohiile din Vâlcea vor deschide bisericile toată ziua și vor oferi apă și primul ajutor trecătorilor afectați de căldură. 

Lăcașurile de cult din Arhiepiscopia Râmnicului (județul Vâlcea) vor fi deschise toată ziua, iar reprezentanții parohiilor vor oferi apă și primul ajutor tuturor trecătorilor aflați în situații dificile din cauza căldurii", a transmis agenția de presă a Patriarhiei Române. 

În Vâlcea, o parte din județ este sub cod portocaliu de căldură, iar cealată parte se află sub avertizare cod roșu de caniculă și disconfort termic. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite