Inspectorii de muncă au identificat 161 de muncitori la negru şi au dat amenzi de peste 1,3 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenzi de peste 1.3 milioane de lei pentru neregulile la angajare FOTO Adevarul
Amenzi de peste 1.3 milioane de lei pentru neregulile la angajare FOTO Adevarul

Inspectorii de muncă au identificat peste 160 de persoane care munceau fără contract individual de muncă. Pentru această încălcare a Codului Muncii, inspectorii au aplicat amenzi ce depăşesc 1,3 milioane de lei. Controalele au fost efectuate în perioada 6 - 10 octombrie.

Controalele au fost efectuate în perioada 6 - 10 octombrie, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.326.300 de lei.

„Au fost depistate 161 de persoane care lucrau fără forme legale. În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 2.256 de controale, din care 2.150 au fost pentru munca fără forme legale. S-au aplicat amenzi în domeniu de 1.848.800 de lei din care 1.320.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 460 de angajatori. 15 persoane fizice au fost sancţionate contravenţional deoarece au acceptat să muncească fără forme legale de angajare”, notează un comunicat de presă.

Controale şi în domeniul securităţii în muncă

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.489 de controale şi 977 angajatori au fost sancţionaţi.

„S-au aplicat amenzi în valoare de 477.500 de lei. La un angajator din judeţul Bihor s-a dispus oprirea echipamentelor de lucru pentru că exista pericol de accidentare, iar la un angajator din judeţul Caraş-Severin s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 51 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă”, mai arată IM.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite